Meer pc's dan aangenomen kunnen Vista aan

 

De geruchten dat de helft van de huidige pc’s Windows Vista niet aankunnen, kloppen niet, of toch niet helemaal. Een studie van Gartner toont aan dat de meeste pc’s Windows Vista kunnen draaien, eventueel met een kleine geheugenuitbreiding. Alleen, het is volgens Gartner vaak de moeite niet om Vista te installeren op een pc die al halfweg zijn vierjarig leven is.

Aero, de nieuwe interface vereist sterkere hardware dan Windows XP: 1 GB dual-channel geheugen en een 3D grafische kaart. Toch kan Vista ook draaien zonder gebruik te maken van de Aero-interface. “Windows Vista vereist geen stevige grafische kaart, maar zal er wel gebruik van maken als ze aanwezig is,” verklaart Bart Van Olmen, consultant bij Simac.

Om de onduidelijkheid over hardwarevereisten weg te werken, heeft Microsoft een speciaal logo uitgewerkt. “Het is een goede zet van Microsoft om met het ‘Vista Capable’-logo te komen”, Volgens Michael Silver van Gartner. “Alleen is het niet duidelijk in hoeverre je van alle Vista-functies kan genieten als dat logo op een pc staat. Je weet dus niet of je Aero volledig kan gebruiken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business