Gartner raadt geleidelijke migratie naar Vista aan

 

Nu Microsoft met een nieuwe versie van Windows komt, zullen veel bedrijven zich de vraag stellen of ze moeten migreren. Maar het is geen kwestie òf een bedrijf zal migreren, maar wel hoe snel dit zal gebeuren. Dat zegt Michael Silver, vice president van de Client Computing Group van Gartner: “Aan Windows Vista kan je bijna niet onderuit. De vraag is hoe snel je overschakelt. Je moet ook kiezen tussen een upgrade van al je machines of enkel van de nieuwe. Wij raden aan van Vista te draaien op nieuwe computers die je aankoopt en de rest niet te upgraden.”

Gartner raadt dus een volledige migratie af. “Maar indien er genoeg toegevoegde waarde zit in functies als Bitlock Drive Encryption en Access Control èn de upgradekost laag genoeg is, dan kan je alle machines overschakelen,” volgens Michael Silver.

Aero interface niet nodig voor kantoorwerk
Eén van de nieuwigheden in Windows Vista is Aero, een grafisch aantrekkelijke interface die vrij hoge hardware-eisen stelt. “De nieuwe user interface heeft voordelen voor gebruikers die betere performantie wensen en die bijvoorbeeld veel vensters tegelijk open hebben. Het scherm ververst sneller en je hebt een handige task switcher,” vertelt Michael Silver. “Maar voor de gemiddelde kantoorjob volstaat de XP experience.”

Ronny Goossens, corporate ICT manager van Certis Europe is duidelijk in zijn mening over Aero: “Dit is een typisch voorbeeld waarmee Microsoft -succesvol- de media bespeelt, maar dat eigenlijk geen intrinsieke toegevoegde waarde biedt aan een business.”

Concreet probleem is reden voor migratie
De meest bepalende reden voor CIO’s om over te stappen, ligt niet in het feit dat er een nieuwe versie van Windows is. Zo geeft Ronny Goossens aan dat hij enkel een overstap overweegt indien de nodige software uitsluitend nog draait op Vista. Ook Simac geeft aan dat meestal een heel concreet probleem aan de basis ligt van een migratie. “Een nieuwe toepassing vereist een recentere Windows-versie, de onderhoudskosten van de oude software lopen te hoog op of er is een dure crash geweest van het netwerk,” aldus Bart Van Olmen, pre-sales consultant bij Simac.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business