McAfee ontvangt patent voor gedistribueerde updates

 

Een nieuw patent van McAfee beschrijft een techniek waarbij een gsm of zakcomputer updates voor software afhaalt bij een ander mobiel toestel. ‘Viral updating’, iemand?

US Patent 7.024.432 draagt de titel “Updating Computer Files on Wireless Data Processing Devices” en beschrijft verschillende technieken om draadloze toestellen te updaten. Een van die technieken laat een draadloos toestel een update afhalen bij een ander toestel. Belangrijk is dat het systeem toelaat dat een bestand in fragmenten wordt gedownload van verschillende bronnen. Dat is nodig omdat het brontoestel misschien tijdens het downloaden plots buiten bereik kan raken.

De gepatenteerde technieken zouden volgens McAfee een oplossing bieden voor een typisch probleem van mobiele toestellen, zoals notebooks, gsm’s en zakcomputers. Updates op een traditionele wijze aanbieden – in de vorm van updates vanaf een centrale server – zou bij dergelijke toestellen minder goed werken. Daarvoor zijn ze té onregelmatig en kortelings met het internet verbonden, denkt het bedrijf.

Het McAfee-patent biedt een uitweg door updates incrementeel af te halen via een gedistribueerd model. Zo zou uw gsm tijdens vergaderingen updates via een Bluetooth-verbinding van de toestellen van uw collega’s kunnen afhalen, bijvoorbeeld. Als het bestand niet volledig wordt gedownload tijdens een meeting met collega 1, zou de software de resterende data afhalen tijdens een latere ontmoeting met collega 2.

In het patent spreekt McAfee enkel over het inzetten van de techniek om updates aan virusscanners te verspreiden, al geeft het toe dat de technologie ook kan dienen om bijvoorbeeld binnen een bedrijf een databankaanpassing aan iedereen door te spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business