De nieuwe Sun Ray 2 clients van Sun Microsystems kunnen via het Remote Desktop Protocol ook Windows-progrogramma’s draaien. De Sun Ray is een thin client waarmee gebruikers via een netwerk toepassingen kunnen gebruiken op diverse remote servers. Inloggen gebeurt met een smart card, of de Belgische eID. De Sun Ray 2 ondersteunt het Remote Desktop […]

Advertentie

De nieuwe Sun Ray 2 clients van Sun Microsystems kunnen via het Remote Desktop Protocol ook Windows-progrogramma’s draaien. De Sun Ray is een thin client waarmee gebruikers via een netwerk toepassingen kunnen gebruiken op diverse remote servers. Inloggen gebeurt met een smart card, of de Belgische eID.

De Sun Ray 2 ondersteunt het Remote Desktop Protocol (RDP) om met een Windows-server te communiceren. De software hiervoor was als bèta al beschikbaar op de website van Sun, maar wordt in de Sun Ray 2 gebundeld.

Alle toepassingen van de Sun Ray 2 draaien op één of meerdere remote servers. Dit kan een Solaris- of een Linux-server zijn, een mainframe of nu dus ook een Windows-server. Voordeel is dat alle software centraal beheerd wordt op de server. Er is dus maar één machine die beschermd moet worden tegen virussen en spyware. En er moet ook maar één veiligheidskopie gemaakt worden.

Inloggen gebeurt met een smart card en dat mag ook een Belgische eID zijn. Aangezien alle toepassingen op een server draaien, kan een gebruiker gemakkelijk op eender welke Sun Ray client werken.

Advertentie