Nieuws

Selligent koppelt CRM aan analyse en content management

 

De Belgische softwareontwikkelaar Selligent brengt een nieuwe versie uit van zijn customer relationship management software. Selligent X 7.10 voegt vooral functionaliteit toe op het vlak van analyse en, wat minder voor de hand ligt, content management.

De nieuwe release voegt niet zo veel toe wat betreft de kern van het product, de zogenoemde operationele CRM-functionaliteit (beheer van klantenrelaties). Maar de optionele analytische module Selligent AnalytiX is nu veel nauwer geïntegreerd met die operationele functies, vertelt marketing manager Manu De Ros. Zo kan men de fiche van een klant bovenhalen, en meteen (via de analytische functies) achterhalen welke producten die klant het vaakst heeft gekocht. Omgekeerd zou men ook vanuit een analyse – bijvoorbeeld van alle klanten die een bepaald product kochten – onmiddellijk naar een operationele functie kunnen gaan zoals het plannen van een marketingcampagne.

Selligent X 7.10 heeft ook een content management component, die toelaat om een gepersonaliseerd portaal te creëren voor klanten, partners en eigen personeel. De bedoeling is volgens Manu De Ros niet om rechtstreeks te concurreren met portaalsoftware zoals Microsofts SharePoint. Maar Selligent meent dat sommige bedrijven hun extranet graag nauw geïntegreerd willen zien met hun CRM-systeem. Zo kan, bijvoorbeeld, een extranet voor klanten rekening houden met de producten die de klant al gekocht heeft of zijn persoonlijke voorkeur, gegevens die typisch in een CRM-systeem worden bewaard. Via zo’n portaal kunnen ook analytische rapporten worden gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business