Trend Micro heeft een nieuwe dochteronderneming CTOne opgericht. Deze organisatie richt zich primair op het bevorderen van 5G-netwerkbeveiliging.


Eva Chen, CEO van Trend Micro: “Trend Micro loopt al meer dan drie decennia voorop bij netwerktransformaties. De 5G-netwerktechnologie heeft nieuwe mogelijkheden en toepassingen mogelijk gemaakt die een nieuwe infrastructuur voor cyberbeveiliging vereisen. Op basis van onze vooruitziende blik en meer dan zes jaar toegewijd onderzoek naar netwerktechnologie, zijn we ervan overtuigd dat CTOne organisaties in alle 5G-netwerkomgevingen zal beschermen.”

Beveiligingsnetwerk

Om effectiever opkomende bedreigingen in particuliere 5G-netwerken te bestrijden, moeten organisaties middelen integreren. Door vooraf een beveiligingsnetwerk te implementeren, versterkt CTOne de digitale veerkracht van specifieke gebieden. Het biedt bescherming voor applicaties in particuliere 5G-omgevingen en zorgt voor uitgebreide bescherming van het netwerk tot en met de endpoint.

De Lage latency, grote bandbreedte en high-density-mogelijkheden hebben veel organisaties ertoe gezet om particuliere 5G-netwerken te gaan gebruiken. Volgens een rapport van Grand View Research werd de wereldwijde marktomvang van het particuliere 5G-netwerk in 2021 geschat op 1,38 miljard dollar en zal het komend jaar naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 49%. Particuliere 5G-netwerken worden meestal beschouwd als de meest veilige standaard voor draadloze communicatie. Met de veelgebruikte Open Radio Access (O-RAN)-structuur, de verspreiding van cloudnetwerken, open-source software en de verscheidenheid aan IoT-apparaten, wordt de 5G-omgeving echter geconfronteerd met ontzettend veel cyberdreigingen.


Jason Huang, CEO van CTOne“Veiligheid vandaag is geen garantie voor veiligheid morgen. Terwijl de markt voor communicatietechnologie ontploft, wordt de bedrijfsvoering geconfronteerd met complexere risico’s. CTOne stelt ondernemingen in staat om particuliere 5G-netwerken te beveiligen tegen mogelijke cyberaanvallen en een hoogwaardig industrieel applicatie-ecosysteem op te bouwen. In de toekomst zullen we samenwerken met partners om de voordelen van particuliere 5G te maximaliseren met uitgebreide beveiligingsoplossingen.”

Naast end-to-end beveiligingsoplossingen voor particuliere 5G-netwerken, ontwikkelt CTOne ook O-RAN- en edge computing-beveiligingsoplossingen om ondernemingen te helpen bij het beperken van cyberrisico’s wanneer zij deze en gerelateerde technologieën inzetten.


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here