Male and female IT engineers checking servers in server room with help of tablet.

WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-oplossingen en digitale transformatie, kiest Dirk De Boeck als nieuwe country manager.


De Boeck is geen vreemde in de IT-wereld en heeft reeds een flink parcours doorlopen. Zo was hij onder meer Senior Manager Digital Projects bij Colruyt Group waar hij grote IT-projecten bestuurde. Hiervoor was hij tevens Managing Partner binnen de Cronos Group, en bekleedde hij managementrollen bij onder meer Damovo, HP en Bpost. In februari van dit jaar werd hij bij WESTPOLE Benelux binnengehaald als Director Managed Services. Nu zet hij weer een stapje omhoog als nieuwe country manager van de lokale tak van het bedrijf.

In zijn nieuwe rol wilt De Boeck zich nog meer richten op de cloud-diensten van WESTPOLE en hun hybride cloud-aanbod. “Zij die de stap nog willen zetten naar de cloud, kunnen we helpen bij de transformatie en adoptie van hun project. En bedrijven die die sprong al hebben gemaakt, kunnen vaak nog vooruitgang boeken op vlak van kostenoptimalisatie en risicobeheer. Ik geloof sterk in de begeleidende rol die we daarbij kunnen spelen”, aldus kersvers Dirk De Boeck.

Credit: WESTPOLE

“Ik vergelijk deze evolutie graag met die van een restaurant dat met een kleinere menukaart gaat werken, en zich gaat concentreren op die gerechten waarvoor het de reputatie heeft de beste te zijn”, zo meldt De Boeck. “Proactief concentreren we ons op digitale infrastructuur en cloud computing-projecten. Dat was voordien voor een stuk al het geval, maar we hadden nog altijd alle andere opties op het menu staan. Die menukaart wordt nu een stuk beperkter. Natuurlijk behouden we een basiskaart voor andere smaken, maar ook niet meer dan dat.”


Het IT-bedrijf WESTPOLE focust zich voornamelijk op het beheren van infrastructuur en applicaties. Daarnaast voorziet het ook een op maat gemaakte digitale transformatie voor bedrijven. Het zorgt voor ondersteuning bij cloudtoepassingen en cyberbeveiliging, maar ook voor meer geavanceerde toepassingen zoals kunstmatige intelligentie en blockchain. Het bedrijf telt in totaal bijna 600 medewerkers en heeft 9 kantoren in zowel België, Italië, Luxemburg en Frankrijk.

Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here