Techreus Microsoft brengt enkele wijzigingen aan zijn cloud computing om de werkzaamheden in Europa zonder problemen verder te kunnen zetten.


De Europese hand van de tech-regulatie rijkt ver en laat dan ook geen enkele speler onberoerd, zelfs Microsoft niet. Ook deze techreus moet noodgedwongen buigen voor de concurrentiewaakhonden van de Europese Unie. Gisteren maakte het bedrijf bekend enkele wijzigingen door te zullen voeren in zijn clouddiensten. Dat meldt Reuters in een bericht. Deze aanpassingen zullen vanaf 1 oktober actief zijn.

De nieuwe aanpassingen houden onder meer in dat klanten binnenkort hun licenties kunnen gebruiken op eender welke Europese cloud provider die diensten levert aan hun eigen datacentra. Daarnaast zullen ze ook in staat zijn om licenties te kopen voor een digitale omgeving zonder dat ze voor de fysieke hardware moeten betalen. De president van Microsoft, Brad Smith, maakte reeds in mei de komst van de wijzigingen bekend, al werd er toen geen richtdatum gegeven.

Microsoft liep in het verleden reeds meerdere malen tegen de Europese lamp, met zo’n 1,6 miljard euro aan boetes tot gevolg. Ook zijn huidige manier van werken wekte de nodige wrevel op bij cloudproviders uit Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Italië, waar de klachten bij Europa van afkomstig zijn. Met deze aanpassingen hoopt het bedrijf eventuele gevolgen voor te kunnen zijn.


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here