Nieuws

Samsung investeert in bouw nieuw R&D-centrum

De Zuid-Koreaanse chipfabrikant Samsung meldt de komst van een gloednieuw onderzoekscentrum voor de productie van halfgeleiders.

2022 lijkt tot nu toe geen al te slecht jaar voor de elektronicareus. In het begin van het jaar legden ze een van hun beste kwartalen van de voorbije jaren neer, en ook hun topman werd maandag opnieuw op zijn functie toegelaten. Nu meldt het bedrijf de komst van een nieuw onderzoekscentrum in Zuid-Korea. Dat stelt Reuters in een bericht. Het bedrijf wilt met dit complex onderzoek uitvoeren naar nieuwe halfgeleidertechnologieën. Hiervoor wil het 20 triljoen Zuid-Koreaanse won investeren, wat neerkomt op zo’n 15 miljard euro.

In het high-tech complex, dat tegen 2028 klaar moet zijn, zal onderzoek volgen naar het schalen van de halfgeleiders, en de manieren waarop het bedrijf de huidige beperkingen van grootte kan overstijgen. Het complex zal in Giheung, ten zuiden van Seoul, gebouwd worden. Naast halfgeleiders zal er ook onderzoek gedaan worden naar andere technologieën die op de roadmap van Samsung staan.

Bekend leiderschap

Zoals werd verwacht, was ook Jay Y. Lee, de topman van Samsung aanwezig. Hij kreeg begin deze week gratie verleend van de Zuid-Koreaanse overheid. In 2017 werd hij aangeklaagd voor het omkopen van toenmalig president Park Geun-hye. Daar moest hij even voor achter de tralies, maar werd verscheidene malen opnieuw vrijgelaten. Ondanks het feit dat hij terug op vrije voeten was, mocht hij vanwege zijn veroordeling gedurende een periode niet meer werkzaam zijn. De Zuid-Koreaanse overheid koos er echter voor om de topman gratie te schenken en van zijn beperkingen te ontdoen.

De hoofdreden hiervoor is om opnieuw een sterke leider aan de top van Samsung te krijgen om de positie van het bedrijf als chipfabrikant te blijven verzekeren en hen door de mogelijk nakende economische recessie te loodsen. Gezien de invloed van het bedrijf op de Zuid-Koreaanse economie willen ze dus wel het een en het ander door de vingers zien. Met het nieuwe onderzoekscentrum lijken ze bij het bedrijf alvast klaar om hun positie te willen versterken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business