Nieuws

Microsoft beschimpt Activision Blizzard om overname door te duwen 

Microsoft heeft Activision Blizzard geschoffeerd, in een poging om het overnamedossier in een stroomversnelling te doen komen.

Om de overname te kunnen doen, moet Microsoft de toestemming krijgen van de Nieuw-Zeelandse Commerce Commission, de lokale mededingingsautoriteit. In officiële documenten voor de aanvraag tot goedkeuring bij de Commission, zegt Microsoft doodleuk dat Activision Blizzard “geen must have games heeft”. Dat is toch wel een opvallende uitspraak als je weet de uitgever de rechten bezit op franchises als Call of Duty en World of Warcraft. Het was Rock Paper Shotgun dat op de kwestie botste. 

“Er is niets unieks aan de videogames die Activision Blizzard ontwikkelt en uitgeeft. Ze zijn geen ‘must have’ voor gamers. Concurrerende verdelers van pc- en consolegames hebben zich dan ook geen zorgen te maken over een verkoop”, klinkt het. Wie een beetje thuis is in de gamesindustrie, kan dat zien als een wel een heel doorzichtige manier om de overname toch maar te laten goedkeuren. 

Monsterbedrag voor Activision Blizzard 

Microsoft spreekt zichzelf ook tegen, want het bedrijf heeft wel een monsterbedrag van 68,8 miljard dollar veil voor Activision Blizzard. De techreus wil met zijn uitspraak wellicht het standpunt van Sony counteren. Die concurrent benadrukt net wel het belang van de Call of Duty-reeks. In de aanvraagprocedure bij de Braziliaanse regulator noemde Sony Call of Duty “een essentiële game, een AAA-titel die geen rivaal heeft”. Volgens Sony is de franchise zelfs zo populair dat ze meebepaalt welke console gamers kopen.  

Het lijkt er dus sterk op dat Microsoft de overname makkelijker te verteren wil maken bij de mededingingsautoriteiten. In februari had het bedrijf wel al aangegeven dat het de Call of Duty-serie beschikbaar zou houden op PlayStation-consoles, los van afspraken die in het verleden gemaakt werden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business