Meta

Techreus Meta noteert dit kwartaal voor het eerst een daling in omzet, en geeft daarmee onzekere vooruitzichten voor de toekomst.

Dat Meta het voorbije jaar al wat klappen te verduren kreeg, is geen geheim. Nu ook echter blijkt dat de omzet van Meta wat aan het teruglopen is, worden de problemen iets meer tastbaar. Het bedrijf maakte de cijfers van het tweede kwartaal bekend in een persbericht op zijn website. Waar de omzet in hetzelfde kwartaal van 2021 nog 29,077 miljard dollar bedroeg, was dat nu slechts 28,822 miljard. Hiermee is het de eerste keer dat de omzet per kwartaal daalt, ook al is het met 1 procent.

Naast een vermindering voor dit kwartaal verwacht het bedrijf dat ook in Q3 de omzet tussen de 26 miljard en 28,5 miljard dollar zou komen te liggen. Ook dit zal lager zijn dan wat het bedrijf voor dat kwartaal verwacht. Hiermee zouden twee opeenvolgende kwartalen een daling in omzet geven, wat geen goed nieuws is voor Meta. De verwachte uitgaves van het bedrijf voor 2022 worden ook lager geschat. Waar deze eerst tussen de 87 en 92 miljard dollar gingen liggen, oppert men nu tussen de 85 en 88 miljard.

Bang voor recessie

De hoofdverantwoordelijke voor de dalende omzet is een daling in advertenties vanwege de ‘macro-economische onzekerheid’. Ook zou de sterke waarde van de dollar ervoor zorgen dat buitenlandse verkopen minder waard zijn. Dit zou tevens een impact hebben. Het bedrijf zou ook zich nog steeds moeten aanpassen aan het nieuwe privacy-beleid van Apple, wat een flinke knauw heeft gegeven aan de advertentie-inkomsten op hun toestellen.

Het bedrijf geeft in het persbericht ook aan de situatie rond de haalbaarheid van transatlantische data-overdrachten en hun impact op de Europese zaken op te volgen. Het bedrijf dreigde eerder al met het terugtrekken van zijn diensten uit Europa, en hiermee lijkt het die plannen dus voorlopig nog niet helemaal opzij te willen schuiven.

Niet alleen

Ook Twitter en Snapchat maakten vorige week geen al te beste beurt, zo meldde Reuters. Beide bedrijven zagen tevens een daling in hun omzet. Ze waarschuwden dan ook de komende kwartalen voor een daling in advertentie-interesse.

Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here