google cloud
Beeld via iStock

Google Cloud moest het afgelopen kwartaal weer afsluiten met rode cijfers, maar daar maken ze zich bij Google geen zorgen over.

Het is weer de tijd van de kwartaalrapporten. Onder meer Microsoft en Alphabet, moederbedrijf van Google, legden hun financiële resultaten neer. Halverwege het jaar geven die een goed beeld van hoe het de reuzen van de techsector vergaat. Het zal je niet verbazen dat de cijfers van Alphabet weer zeer solide oogden. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2021 zag de volledige groep zijn inkomsten met 13% stijgen naar 69,7 miljard dollar, al zakte de nettowinst wel lichtjes van 18,5 naar 16 miljard dollar. Toch heeft Alphabet één zorgenkind: Google Cloud.

De clouddivisie van Google heeft namelijk grote moeite om een kwartaal met zwarte cijfers af te sluiten, en dat is ook nu weer gebleken. Aan de omzet die Google Cloud draait, ligt dat zeker niet. De omzet steeg op een jaar tijd met 35% naar 6,3 miljard dollar. Toch resulteerde dat in een nettoverlies van 858 miljoen dollar, een verlies dat ook met 45% is toegenomen. Toegenomen serverkosten wordt als één van de hoofdoorzaken voor het verlies aangehaald.

Google maakt zich geen zorgen

De rode cijfers van Google Cloud baart de grote baas Sundar Pichai allerminst zorgen. Hij haalt in zijn toelichting bij de kwartaalresultaten aan dat hij nog een zeer groot marktpotentieel ziet voor Google Cloud en dat er nog veel rek zit op de cloudindustrie. Het bedrijf is volop aan het investeren in artificiële intelligentie om het cloudaanbod verder te kunnen diversifiëren. Dat moet op termijn het tij doen keren voor de clouddivisie.

Vanaf wanneer Google Cloud dan winst zou kunnen beginnen maken, daarover lijkt ook Pichai zich nog niet aan een voorspelling te wagen. Google is vandaag de derde grootste speler in de cloudindustrie met een marktaandeel van 10%. Ze volgen wel op een grote achterstand van Microsoft (22%) en het onaantastbare Amazon Web Services (33%).

Gerelateerde artikelen

Hoe kies je de juiste cloudprovider?

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van de cloud? Een geslaagde migratie begint bij het kiezen van de juiste cloudprovider.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here