Telenet

Telenet is ook naar het hof van beroep gestapt om de uitslag van de 5G-veiling aan te vechten. Is het straks weer herbeginnen?

Over de Belgische 5G-veiling is het laatste woord nog niet gevallen, dat moge ondertussen wel duidelijk zijn. De intrede van een vierde nationale telecomspeler, een joint-venture tussen het West-Vlaamse bedrijf Citymesh en het Roemeense Digi Communications, heeft veel stof doen opwaaien. Proximus, Orange en Telenet zullen nieuwe concurrentie moeten dulden en dat lijkt vooral laatstgenoemde niet te zinnen.

Nadat eerder al uitlekte dat Telenet een procedure had opgestart bij de Raad van State, blijkt de telecomprovider ook naar het hof van beroep te zijn gestapt om de veiling aan te kaarten, schrijft De Tijd. Telenet is van mening dat de veilingprocedure niet volgens de Europese regels is verlopen. Citymesh zou namelijk de uitzondering hebben gekregen om een stukje spectrum te kunnen reserveren. Zo zou de overheid meer concurrentie hebben willen toelaten in de telecommarkt.

Of de procedures van Telenet nog grote implicaties zullen hebben op de verdeling van het 5G-spectrumveiling, dat valt af te wachten. Het kan er wel voor zorgen dat de juridische details opnieuw moeten worden uitgewerkt, wat geen positieve zaak is voor de start van de uitrol van 5G in ons land. Nu het laatste resterende stuk spectrum verdeeld is, 1400 MHz, is de 5G-veiling in principe afgerond. Telenet spendeerde ongeveer 300 miljoen euro tijdens de veiling; concurrent Proximus gaf dubbel zoveel uit.

Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

1 REACTIE

  1. Proximus scarlet zijn van de belgie staat dus die krijgen op alle dingen voorrang dan telenet wat eigenlijk raar is waarom die meer dan telenet en eigenlijk gaat hier alles fout as op 5g gaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here