proximus telesign
Image Credit: Cineberg, iStock

De geplande fusie tussen Telesign en NAAC gaat niet door. Door de mislukte beursgang loopt moeder Proximus heel wat miljoenen mis.


Met een persbericht kondigde Proximus vannacht aan de geplande fusie tussen zijn Amerikaanse dochter Telesign en de North Atlantic Acquisiton Corporation is afgeblazen. Een overeenkomst voor de fusie werd in december 2021 afgesloten, maar op 30 juni was niet voldaan aan de financiële voorwaarden om de transactie af te ronden. ‘Een gevolg van de hoge volatiliteit op de markten gelinkt aan externe macro-economische omstandigheden’, staat te lezen. Daarmee valt ook de bijhorende beursgang van Telesign in het water.

Op zoek naar financiering

Het afketsen van de fusiedeal is ook een tegenvaller voor Proximus, dat via de beursgang van Telesign 430 miljoen euro had kunnen ophalen. Ze beloven wel om hun dochteronderneming te blijven ondersteunen om het strategische groeitraject verder te kunnen zetten. Daarvoor zal een injectie van 90 miljoen dollar nodig zijn. Proximus moet nu op zoek naar een nieuwe manier om dat te gaan financieren; daarvoor zouden al verschillende pistes op tafel liggen. Het telecombedrijf heeft en zal fors moeten investeren in het uitbouwen van zijn 5G- en glasvezelinfrastructuur, dus de extra inkomsten uit de beursgang waren zeker welkom geweest.

Het Amerikaanse bedrijf Telesign ontwikkelt authentificatietechnologie voor bedrijven. Onder andere Bytedance, Electronic Arts en Skype horen tot de klanten van Telesign. Proximus kreeg het bedrijf in 2017 voor 230 miljoen euro in handen via dochteronderneming BICS. Aanvankelijk moesten ze het hoederecht nog delen met een Zwitsers en Zuid-Afrikaans telecombedrijf, maar Proximus legde in 2021 nog eens 217 miljoen euro op tafel om zijn mede-investeerders uit te kopen in BICS.


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here