Female Engineer uses Computer to Analyse Satellite, Calculate Orbital Trajectory Tracking. Aerospace Agency International Space Mission: Scientists Working on Spacecraft Construction. Over Shoulder

Het Belgische ruimtevaartbedrijf Aerospacelabs onthulde zijn plannen voor de bouw van een megafabriek voor satellieten in Charleroi.

Advertentie

Dat je bij België niet meteen aan ruimtevaart-tech denkt, kunnen we je niet kwalijk nemen. Als het van Aerospacelabs afhangt, willen ze daar graag verandering in brengen. Zij maakten deze week hun plannen bekend om een nieuwe megafabriek te bouwen voor de constructie van satellieten. Dat deden ze met een grote onthulling op de site van de komende fabriek in Charleroi. Deze zou jaarlijks zo’n 500 satellieten moeten afwerken. Daarmee wordt het de grootste in Europa.

“We zijn geïnspireerd door de automobielindustrie waar gestandaardiseerde producten nog steeds de mogelijkheid hebben om aangepast te worden voor specifieke noden. We bouwen productiecapaciteit voor satellieten, volledig met productielijnen die gebruikmaken van ‘off-the-shelf’-componenten“, aldus Benoît Deper, oprichter en CEO van Aerospacelabs. “Ultiem streven we ernaar om het ‘Henry Ford moment’ in de productie van satellieten te bekomen.”

Kersverse productie

Voor de constructie van de nieuwe site wisten ze 40 miljoen euro op te halen met Sambrinvest. De constructie zou in de herfst van start gaan. De totale oppervlakte van de fabriek zou ongeveer 16.000 vierkante meter bevatten. De eerste afgewerkte satellieten verwacht men er rond het begin van 2025.

Hiermee wordt de nieuwe site de tweede productiefaciliteit van Aerospacelabs. Momenteel beschikken ze reeds over hun Monnet Center in Ottignies-Louvain-La-Neuve. Deze is slechts in staat om jaarlijks 24 satellieten te vervaardigen. Naast het hoofdkantoor in België bevindt de fabrikant van ruimtevaart-tech zich ook in Frankrijk en Zwitserland.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here