Techfabrikant Lenovo start vandaag zijn eerste eigen productielijn op Europese bodem voor een snellere levering bij regionale klanten.

Lenovo lijkt niet stil te zitten. De nieuwe fabriek bevindt zich in het Hongaarse Ullo, niet ver van de hoofdstad Boedapest. Lenovo kondigde de opening aan in een persbericht. De fabriek zou zich voornamelijk willen richten op het vervaardigen van opslagsystemen, high-end pc’s en servers en bijhorende onderdelen.

De keuze op de fabriek in Hongarije te plaatsen heeft te maken met het centrale karakter van het land. Hiermee zouden ze zowel klanten in Europa, Afrika als het Midden-Oosten willen voorzien van producten. Naast contractproductie zou er tevens aan in house-productie gedaan worden. De lokale productie van de goederen zou voor een drastische daling in logistieke stappen moeten zorgen.

Centrale locatie

“Met de officiële opening van onze productiefaciliteit in Hongarije hebben we en belangrijke mijlpaal bereikt in de optimalisering en evolutie van ons wereldwijde productienetwerk”, aldus Francois Bronibus, Senior Vice President bij Lenovo. “De goed verbonden locatie van Hongarije brengt ons veel dichter bij onze Europese klanten, zodat we hun behoeften kunnen vervullen en ondersteunen en tegelijkertijd voorop kunnen blijven lopen op het gebied van innovatie.”

Momenteel werken er zo’n 1.000 mensen in de fabriek, maar deze draait nog niet op volle toeren. Dit zouden er dus de komende maanden aanzienlijk meer moeten worden. De stroomvoorziening van het gebouw wordt grotendeels verzorgd door zonnepanelen op het dag. Deze hebben een maximale capaciteit van 0,5 megawatt. De totale oppervlakte van het complex bedraagt ongeveer 50.000 vierkante meter, verdeeld over twee gebouwen en drie verdiepingen. Daarmee is het tevens een van de grootste fabrieken binnen de 35 productielijnen van Lenovo. De andere bevinden zich onder meer in Argentinië, Brazilië, India, Japan en Mexico.

Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here