metaverse meta
Image: iStock

Het moederbedrijf van Facebook wil zijn rekruten om de Metaverse te bouwen zelf opleiden. In Frankrijk wordt een ‘Metaverse academie’ geopend.

Advertentie

Meta zoekt in Europa naar minstens 10.000 bekwame ingenieurs om mee te bouwen aan zijn Metaverse. Om die openstaande vacatures sneller te kunnen invullen, wil Meta trainingsprogramma’s opzetten in Europa. Het pilootproject zal lopen in Frankrijk. De plannen voor een heuse ‘Metaverse academie’ deelde Laurent Solly, regionale manager voor Meta in Zuid-Europa, met het Franse persagentschap AFP. Meta zal hiervoor samenwerken met het Franse Simplon, die gespecialiseerd in mixed reality-technologie.

Studeren in de Metaverse

De opleidingen zouden vanaf volgend academiejaar al moeten starten. Meta hoopt in het eerste jaar al 100 studenten te kunnen lokken naar zijn Metaverse academie. De bedoeling is om het aantal studenten te verspreiden over meerdere Franse grootsteden, waaronder Parijs, Lyon, Marseille en Nice. Tijdens de opleiding zullen de studenten in aanraking komen met virtuele technologieën die de Metaverse vorm geven. Ze kunnen zich specialiseren in het ontwerpen van Metaverse-applicaties of de technische ondersteuning ervan.

Of er buiten Frankrijk nog Metaverse academies komen, zal de tijd uitwijzen. Meta zal zijn nieuwe project eerst voor een academiejaar willen uittesten alvorens aan nieuwe scholen in andere laden te denken. Wil jij een echte Metaverse-expert worden?

Lees ook De Metaverse: een nieuwe economie in van virtual en augmented reality

Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here