Facebook COO stapt na 14 jaar op

Sheryl Sandberg, jarenlang chief operating officer bij Facebook en vervolgens Meta, kondigt haar vertrek aan bij de techreus.

Daarmee volgt een flinke wissel in het leiderschap van het platform. Sandberg, die ruim 14 jaar actief was als COO besloot om Meta te verlaten. Dat meldde huidig Meta-CEO Mark Zuckerberg gisteren in een post op Facebook. Gedurende haar carrière werkte ze nauw samen met Zuckerberg om het bedrijf van de grond te krijgen. Ze vertrekt ergens deze herfst officieel, maar blijft echter nog wel actief in de raad van bestuur van Meta.

Sandberg startte in 2008 en werkte mee aan de verdere ontwikkeling van Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger. Ze hielp bij het omvormen van het bedrijf achter de website naar een sterke aanwezigheid in techland. Daarnaast zou ze ook mee verantwoordelijke zijn voor een groot deel van de uitwerking van het huidige advertentiemodel van de organisatie.

Nieuwe opvulling

Haar rol wordt overgenomen door huidig Chief Growth Officer Javier Olivan. Daarnaast haalde Zuckerberg wel aan dat hij niet van plan was om de rol van Sandberg zoals hij momenteel bestaat binnen het bedrijf volledig te vervangen. Hij zou juist op zoek zijn naar meer integratie tussen de verschillende rollen, al zou Olivan een meer traditionele COO-rol aannemen dan zijn voorgangster.

Het vertrek van Sandberg volgt echter wel in een periode van onzekerheid voor het bedrijf. Vorig jaar kondigde het de naamsverandering naar Meta aan. Daarnaast begon het zich ook meer en meer te focussen op het uitbouwen van de Metaverse. Hier hoopt het bedrijf het voortouw te kunnen nemen om het platform verder vorm te geven. De huidige gebruikersaantallen van Facebook lijken aan de tanende kant, dus vandaar dat de hoop van het bedrijf op de toekomst gericht is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business