Mountain View, USA - March 4, 2015: Microsoft sign at the entrance of their Silicon Valley campus in Mountain View, California. One of the main buildings can be seen in the background. Oblique view.

Techreus Microsoft beslist om het beleid van zijn eigen cloudplatformen aan te passen na klachten van een reeks Europese bedrijven.

Advertentie

Het Amerikaanse Microsoft komt in Europa dan toch over de brug. Het bedrijf zou het eenvoudiger willen maken voor andere cloudproviders in de Europese Unie om met zijn producten aan de slag te gaan. Dat maakt Microsoft bekend in een blogpost. Waar het bedrijf eerder een reeks restricties kende voor andere clouddiensten om de Microsoft 365-software te integreren en aan te bieden, worden daar een deel van opgehoffen en wordt het ecosysteem uitgebreid.

Een van de grote redenen waarom Microsoft deze overstap maakt, is om de Europese regulaties voor te blijven. Door een systeem op te zetten waar ze het hun concurrenten bemoeilijken om met hun producten aan de slag te gaan, zonder dat ze hier zelf hinder van ondervinden, maken ze zich immers mogelijk schuldig aan anticompetitieve praktijken. “We erkennen dat Europese overheden technologie reguleren en we zullen ons aanpassen om deze pogingen te ondersteunen”, aldus Brad Smith, President en Vice Chair bij Microsoft in zijn blogpost.

Dit moet ervoor zorgen dat de Europese cloud-providers binnenkort het volledige Microsoft-ecosysteem op hun servers kunnen draaien en zo aanbieden aan klanten. Daarnaast zal het bedrijf ook aanpassingen brengen in de vorm van de Fair Software Licensing Priciples. Dit zou zakelijke gebruikers meer inzicht geven in platformen, en ook meer flexibiliteit geven bij het kiezen en gebruiken van de software in de cloud.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here