van moof
Image Credit: van Moof

De Nederlandse e-bikeproducent VanMoof heeft Gillian Tans aangenomen om de rol van President binnen het bedrijf op zich te nemen. Tans werkte twintig jaar voor Booking.com, waarvan 3 jaar als CEO.


Dat fietsenproducent VanMoof grootse plannen heeft steekt het merk al lang niet meer onder stoelen of banken. Het spreekt dan ook voor zich dat er op zoek werd gegaan naar iemand om het bedrijf verder in de juiste richting te sturen. VanMoof kwam zo uit bij de Nederlandse Gillian Tans, die Booking.com hielp groeien van kleine startup tot wereldspeler op vlak van online reisbureaus. Als President zal Tans het managementteam van het bedrijf aansturen en toezicht houden op de bedrijfsactiviteiten, om zo de positie van VanMoof als toonaangevende leider in de snel groeiende mobiliteitssector verder te versterken.

“Omdat ik praktisch op een fiets geboren ben, heb ik uit de eerste hand gezien hoe het steden opent. Als gepassioneerde VanMoof-rider heb ik de reis van Taco en Ties door de jaren heen gevolgd en ben ik zeer verheugd om een rol te spelen in de ontwikkeling van dit unieke merk.” 

– Gillian Tans, President VanMoof

Tans investeerde eerder al in VanMoof

De samenwerking komt er niet geheel onverwacht, want Tans investeerde eerder al in de Nederlandse startup en kwam zo in contact met co-CEO’s Taco en Ties Carlier. Ties zal zich in de toekomst blijven richten op productinnovatie en Taco zal zich toeleggen op de wereldwijde bedrijfsstrategie van de scale-up.

“We zijn erg blij met de komst van Gillian. Ze is door de jaren heen een ongelooflijk waardevolle mentor geweest voor mij en Ties. Het is geweldig dat we nu samen kunnen bouwen aan het volgende hoofdstuk van VanMoof. De manier waarop we groeien is net zo belangrijk als hoe we ons product ontwikkelen. Door ons leiderschap uit te breiden met Gillian worden we in staat gesteld om ambitieuze doelen in dit volgende hoofdstuk voor het bedrijf te realiseren.” 

– Taco Carlier, medeoprichter VanMoof

Begin april kondigde VanMoof nog de S5 & A5 e-bikes aan, twee nieuwe modellen die op meerdere vlakken erg verschillen van hun voorgangers. Vorig jaar kondigde het merk ook een eerste speedpedelec aan, de VanMoof V. Deze wordt eind dit jaar verwacht. 


Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here