lidl
Image Credit: ollo, iStock

Het Duitse moederbedrijf achter de supermarktketen Lidl gaat zich op de cloudindustrie storten met hun publieke cloud STACKIT.

Advertentie

De Europese cloudindustrie heeft er een opvallende nieuwe speler bij. Het Duitse Schwarz Gruppe kondigt via een persbericht aan dat ze via hun eigen cloudplatform STACKIT publieke clouddiensten willen gaan aanbieden aan bedrijven en overheden. Schwarz Gruppe is één van de grootste retailconglomeratien van Europa, met supermarktketen Lidl als de bekendste naam in hun portfolio.

De IT-afdeling van Schwarz Gruppe ontwikkelde STACKIT aanvankelijk om de interne digitale transformatie van de merken binnen de groep te versnellen. Sinds 2019 was het cloudplatform in gebruik. Maar het moederbedrijf van Lidl is dus tot de conclusie gekomen dat ze een sterk aanbod in huis hebben om de Europese markt aan te spreken.

Zo kunnen ze bedrijven en overheden onder meer een cloudplatform dat volledig ‘made in Germany’ is beloven en dat hun data volgens de strenge Europese veiligheidsvoorschriften zal bewaard worden. Het bedrijf telt in totaal 20.000 servers verspreid over Oostenrijk en Duitsland met een totale capaciteit van 22,5 petabytes en heeft 3600 cloudexperten in dienst.

De grote drie uitdagen

Schwarz Gruppe stapt niet in de cloudindustrie om een figurantenrol te spelen. De ambities klinken om op termijn een 100% Europees alternatief voor de grote drie Amerikaanse cloudproviders Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform. De cloudindustrie is ook een zeer lucratieve markt om in te stappen. Volgens prognoses van Gartner zullen de totale globale investeringen in cloudtechnologie in 2022 oplopen richting de 500 miljard euro en zou de markt tegen 2026 al 1 biljoen dollar waard kunnen zijn.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here