PNG

Bij een bespreking van de kwartaalcijfers gaf Twitter aan voor het derde jaar op rij te hoge gebruikersaantallen te hebben meegedeeld.

Advertentie

Over de populariteit van Twitter valt niet veel te discussiëren, al blijkt nu dat dit mogelijk een tikkeltje wordt overschat. Bij eerdere kwartaalbesprekingen zou het bedrijf opgeblazen gebruikersaantallen hebben meegedeeld. Dat meldde het bedrijf zelf bij de bespreking van de resultaten van het eerste kwartaal van 2022. De fout zou zich gedurende drie jaren hebben voorgedaan van 2019 tot en met 2021.

Bij het tellen van de accounts zouden er meerdere accounts als actief zijn beschouwd indien deze gelinkt waren aan één enkele gebruiker. Hiervoor moesten deze accounts niet in gebruik zijn, wat voor onterecht verhoogde cijfers zorgde. Dit zou zijn gestart in het eerste kwartaal van 2019, en zijn gestopt in het laatste kwartaal van 2021.

Ter rechtzetting deelde het bedrijf in zijn laatste kwartaalresultaten wel een herwerking van de oude cijfers. Twitter stelt dat de maximale discrepantie op zo’n 1,9 miljoen gebruikers neerkomt. Gezien de grote hoeveelheid gebruikers, wat in Q1 van 2019 nog zo’n 197,6 miljoen bedroeg, is het natuurlijk de vraag in welke mate de verhoogde cijfers een significant vertekend beeld geven.

Kwartaalcijfers

Bij de bespreking van het eerste kwartaal van 2022 haalde Twitter aan een flinke 229 miljoen actieve dagelijkse gebruikers te hebben. Dit zou een stijging betekenen van 15 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Verder zou het bedrijf een operationeel verlies van 121 miljoen euro hebben geleden. Een stijging van de kosten en daling van inkomsten uit abonnementen zou hier de verklaring voor zijn.

Het ziet er bovendien naar uit dat dit voorlopig een van de laatste kwartaalbesprekingen van het bedrijf zal worden. Indien de overname van Twitter door Elon Musk wordt goedgekeurd, zal het bedrijf niet meer publiek zijn. Dit houdt in dat het dan ook niet verplicht meer is zijn kwartaalcijfers bekend te maken.

Lees ook: Overname Twitter doet aandelen Tesla kelderen


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here