twitter elon musk
Beeld via Canva

Volgens stichter en voormalig CEO Jack Dorsey is de overname door Elon Musk de beste manier om Twitter weer betrouwbaar te maken.

Advertentie

Twitter is dan toch overstag gegaan voor het bod van Elon Musk. De topman van Tesla, SpaceX en The Boring Company krijgt nu ook Twitter onder zijn hoede. De overname van Twitter zal Musk een flinke 44 miljard dollar kosten, een bedrag dat hij financiert door leningen aan te gaan met zijn Tesla-aandelen als onderpand. Alles wat Musk doet of zegt lokt tegenstrijdige meningen uit en dat is nu zeker niet anders. Sommige maken zich zorgen over de toenemende invloed van Musk, anderen zien in hem de revolutie die Twitter broodnodig had. In het pro-kamp zit een opvallende naam: Jack Dorsey.

De stichter en voormalige CEO van Twitter heeft zich vanaf dag één achter een overname door Elon Musk geschaard. Nu de deal rond is, spreekt hij die steun weer openlijk uit. Volgens Dorsey heeft Musk de juiste ideeën om van Twitter opnieuw een betrouwbaar en inclusief platform te maken. Zo wil Musk de algoritmen achter het platform naar de opensourcecommunity brengen zodat iedereen Twitter mee in de gaten kan houden.

De redder in nood

Dorsey juicht vooral de beslissing van Musk toe om Twitter weer van de beurs te halen. De beursgang beschouwt Dorsey als de grootste fout die hij als CEO van het bedrijf heeft gemaakt, omdat Twitter onder de duim van Wall Street kwam te liggen. Het waren dan ook investeerders die Dorsey eind vorig jaar naar de uitgang duwden bij Twitter. Dat lijkt hij nog niet te zijn vergeten. Een welgemeend bedankje om Twitter ‘uit een hopeloze situatie te halen’ kan er dan ook vanaf bij Dorsey.

Echter is lang niet iedereen overtuigd dat Musk de Messias is voor Twitter. De medewerkers van het bedrijf maken zich zorgen over hun eigen toekomst. New York Times schrijft dat de directie in deze periode nauwelijks tot niets naar hen heeft gecommuniceerd. CEO Parag Agrawal laat uitschijnen dat het voorlopig ‘business as usual’ blijft voor Twitter. Het zal vermoedelijk ook nog enkele maanden duren vooraleer alle formaliteiten afgerond zijn.

Terugkeer van een oude bekende

Naast Elon Musk is er nog één naam die de publieke opinie overheerst vanochtend: Donald Trump. Sinds begin 2021 is die niet meer welkom op Twitter na de tragische gebeurtenissen in het Capitool. Maar omdat Elon Musk van Twitter een forum wil maken waar alles gezegd mag worden, zou dit de deur kunnen openen voor een terugkeer van de verbannen ex-president. Al zit Trump niet te wachten op een uitnodiging van Musk. Aan Fox News liet hij weten te blijven op zijn eigen app TRUTH Social.   


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here