Polestar 2

Het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz breidt de komende jaren zijn vloot uit met elektrische wagens en doet daarvoor beroep op Polestar.

Daarmee hoopt Hertz ’s werelds grootste vloot aan elektrische huurwagens aan te leggen. Het bedrijf maakte het partnerschap bekend in een persbericht op zijn website. De Zweedse autofabrikant Polestar, die in handen is van Volvo, zal de komende vijf jaren 65.000 voertuigen leveren. De wagens zouden in de lente van dit jaar beschikbaar moeten zijn in de Europese vloten. Noord-Amerika en Australië moeten wachten tot het najaar.

“We zijn blij om een partner te zijn van Polestar en kijken ernaar uit om hun premium EV-producten in onze vloten voor handel en het delen van ritten op te nemen”, aldus Stephen Scherr, de CEO van Hertz. “Het partnerschap van vandaag met Polestar bouwt verder op onze ambitie om een leidende deelnemer te worden van het moderne mobiliteitsecosysteem, en zodoende ook als een bedrijf dat vooruit wilt op vlak van milieuvriendelijkheid.”

Aanzienlijk aanbod

Het grootste deel van de voertuigen zal in de eerste fase uit de Polestar 2 bestaan. Na enige tijd zullen er meerdere modellen door Hertz worden opgenomen. Welke dit worden, is nog niet geweten. Vorig jaar gaf Hertz tevens aan wagens af te nemen van Tesla. Met deze zet breidt het zijn portfolio aan elektrische wagens dus flink uit.

Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here