Nieuws

Gegevens van 747.000 klanten bij ZAP-Hosting gelekt 

server
Bij het Duitse ZAP-Hosting, dat online games aanbiedt, zijn bij gerichte cyberaanvallen e-mailadressen van 747.000 klanten gestolen.

ZAP-Hosting bericht zelf over de digitale inbraak, die tussen 13 en 15 maart heeft plaatsgevonden. Het Duitse bedrijf is gespecialiseerd in de hosting van gameservers, waaronder netwerkinfrastructuur voor Minecraft. Het is zo goed als zeker dat bij de cyberaanvallen gegevens van 747.000 klanten op straat zijn beland.  

Die gegevens hadden de cybercriminelen naar verluidt in november vorig jaar al bemachtigd, maar ZAP-Hosting wist klaarblijkelijk niet dat die gegevens gelekt waren, tot de recente inbraak. Dat komt naar verluidt omdat de dataset pas vorige week voor het eerst gebruikt werd, bij de cyberaanval dus. De hackers konden via de dataset binnenbreken. Daarin worden onder meer de e-mailaccounts en de thuisadressen van de klanten bewaard.   

ZAP-Hosting informeert klanten

ZAP-Hosting heeft zijn klanten intussen op de hoogte gebracht. Zij krijgen ter compensatie een waardebon van 20 euro. De gecompromitteerde gegevens zijn opgenomen door de databank van Have I Been Pwned?. Dat platform houdt bij welke e-mailaccounts of telefoonnummers opgedoken zijn bij data-inbreuken.  

Waarom de cybercriminelen het precies op ZAP-Hosting gemunt hadden, is niet geweten. Het Duitse hostingbedrijf laat weten dat er geen geld geëist is. Of er nog andere klantgegevens gestolen zijn, moet nog blijken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business