Techreus Amazon finaliseert na iets minder dan een jaar de overname van filmstudio MGM, en breidt daarmee zijn streamingdienst uit.

Advertentie

De kogel is na enige tijd toch door de kerk: Amazon is de officiële eigenaar van de Amerikaanse filmproducent Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Dat maakt de techreus vandaag bekend in een bericht op zijn eigen website. Voor de aankoop had de gigant 8,45 miljard dollar over. Daarmee is het een van de grootste overnames die Amazon ooit heeft uitgevoerd.

Met de overname komt een catalogus van meer dan 4.000 films en 17.000 televisieafleveringen bij Amazon terecht. Enkele bekende daarvan zijn onder meer de James Bond-reeks, 2001: A Space Odyssey en The Handmaid’s Tale. We verwachten dan ook dat deze stelselmatig in de Prime Video-bibliotheek zullen verschijnen. Met de uitbreiding van zijn eigen studio’s zullen we waarschijnlijk ook in de toekomst meer eigen Amazon-reeksen zien verschijnen.

“MGM heeft bijna een eeuw ervaring met het produceren van uitzonderlijk entertainment, en we delen hun toewijding om een breed aanbod aan originele films en televisiereeksen naar een globaal publiek te brengen”, aldus Mike Hopkins, senior vice president van Prime Video en Amazon Studios. “We verwelkomen de werknemers, creators en het talent van MGM bij Prime Video en Amazon Studios, en we kijken ernaar uit om samen te werken om nog meer kansen te maken om kwalitatieve verhalen tot bij onze klanten te krijgen.”

Eerder deze week maakte de Europese Commissie nog bekend dat het de deal tussen de twee bedrijven goedkeurde. Amazon besloot er geen gras over te laten groeien, en  maakte het nieuws vandaag bekend. De kans bestaat nog dat Amerikaanse overheidsinstanties de overname in vraag stellen en dat deze daarmee in het gedrang komt. Het is echter nog onduidelijk of dit daadwerkelijk het geval zal zijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here