Elon Musk zou een procedure willen opstarten om restricties op zijn Twittergedrag door de Amerikaanse overheid te laten opzeggen.

Advertentie

Je zou het niet zeggen als je zijn tweets leest, maar Elon Musk wordt al sinds 2018 in toom gehouden op Twitter. Tesla sloot toen een overeenkomst met de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC dat een advocaat van het wagenbedrijf tweets van Musk eerst zou controleren vooraleer hij ze deelt, naast een flinke boete van 20 miljoen dollar. Die overeenkomst kwam er omdat Musk herhaaldelijk grapjes maakte over de aandelen van Tesla op Twitter, met alle gevolgen van dien. De druppel was een tweet in augustus 2018 waarin Musk claimde dat hij alle aandelen van Tesla zou verkopen aan een investeringsfonds voor een prijs van 420 dollar per aandeel, terwijl het bedrijf helemaal niet van plan was van de beurs te stappen.

Na meer dan drie jaar is Musk die beperkingen zat. The Guardian schrijft dat Musk een procedure heeft ingediend bij de rechtbank van Manhattan om de restricties te laten opheffen. Het advocatenteam van Musk noemt de maatregel niet meer dan pesterijen en ‘micro-management’ tegenover de grote baas van Tesla.

Elon Musk maakt weinig kans

Volgens juridische experten is de procedure van Musk bij voorbaat al kansloos. Omdat Tesla in 2018 akkoord is gegaan met de deal van SEC, lijkt de kans zeer klein dat de rechtbank de maatregel nu plots onwettig zal verklaren. Ook lijkt de beroemde CEO niet echt geleerd te hebben van zijn eerdere fouten. In november liet hij zijn Twitter-volgers nog beslissen of hij 10% van zijn Tesla-aandelen moest verkopen. De meerderheid besliste ja en Musk hield ook woord: hij verkocht voor 16,4 miljard dollar aan aandelen. Musk zag zijn actie als een inspirerend voorbeeld voor CEO’s van grote bedrijven op gebied van transparantie. Maar de tweet deed de koers van Tesla wel flink kelderen en dat is exact wat SEC probeert te voorkomen.

Het lijkt dus weinig waarschijnlijk dat Musk op toegevingen moet hopen, al zal dat hem niet snel de mond snoeren. Musk deinst ook niet terug voor een verbaal robbertje vechten met de Amerikaanse overheid. Recentelijk heeft hij nog fors uitgehaald naar president Joe Biden, die hij een ‘vochtige sokpop’ noemde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here