samsung
Image: iStock

Bij een cyberaanval zou geheime code van authenticatortools gebruikt door Samsung gestolen zijn, al blijft persoonlijke data buiten schot.

Advertentie

De cyberaanval op Samsung lekte op zaterdag uit door de Zuid-Koreaanse krant The Korea Herald. De aanval werd kort nadien opgeëist door de hackersgroep Lapsus$$ die een document deelde waarin ze beschrijven welke data ze precies gestolen hebben. Het zou voornamelijk gaan over codes en algoritmes van biometrische authenticators en beveiligingstools van Samsung. Via torrents kan die geheime data ook gedownload worden.

Zelfde daders als aanval Nvidia

Lapsus$$ is geen onbekende in het hackersmilieu. De groep zou ook achter de recent cyberaanval op Nvidia hebben gezeten waarbij maar liefst 1TB aan data uitlekte. Bij die aanval was het motief van de daders wel duidelijker. Zij eisten van Nvidia dat ze beperkingen op crypto mining ophieven. Waarom de groep, afkomstig uit Zuid-Amerika, nu ook Samsung Electronics heeft aangevallen is voorlopig nog niet bekend.

Samsung heeft vanochtend voor het eerst zelf gecommuniceerd over de cyberaanval. Dat deden ze via interne fora, maar de Zuid-Koreaanse nieuwsmedia pikte dat statement uiteraard op. Volgens Samsung zou er geen persoonlijke data van klanten of medewerkers zijn buitgemaakt. Het bedrijf nam onmiddellijk de nodige maatregelen om de aanval af te weren en het uitlekken van meer informatie te voorkomen. De cyberaanval wordt nu verder intern onderzocht en zou de businessactiviteiten van Samsung in tussentijd niet in het gedrang mogen brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here