Nieuws

NVIDIA: “Personeelsdata en bedrijfsinfo gestolen bij cyberaanval”

Nvidia Geforce Now
©iStock
Bij een cyberaanval op NVIDIA zijn personeelsgegevens en bedrijfsinformatie gestolen. Die is zelfs al gedeeltelijk online gepubliceerd. 

Chipmaker NVIDIA heeft het nieuws van de inbraak bevestigd aan technieuwsmedium ZDNet. De cyberaanval heeft in de voorbije week plaatsgevonden. “Tijdens de inbraak is er bedrijfsinformatie van onze systemen gehaald. Daarnaast zijn ook inloggegevens van werknemers gecompromitteerd. We hebben moeten vaststellen dat een deel van die informatie ook al online verspreid werd”, klinkt het bij de chipmaker. 

NVIDIA geeft wel niet mee hoeveel gegevens er zijn gestolen en op welke data het dan precies zou gaan. De voorbije week al bracht een hackersgroep zelf het nieuws naar buiten dat het 1TB aan data kon bemachtigen vanop de servers van de chipmaker. 

NVIDIA niet in de problemen 

Toch zou de cyberaanval niet van dergelijke orde zijn dat de werking bij NVIDIA helemaal verstoord wordt. De chipfabrikant zegt dat het de situatie gaat analyseren op basis van de beschikbare gegevens. NVIDIA zegt dat het erin geslaagd is om vlak na de aanval het netwerk af te schermen. “We hebben de autoriteiten ingelicht en werken nauw samen met cybersecurityexperts om een sluitende oplossing te bieden”, luidt het. 

Het zou alvast niet gaat om een aanval met ransomware, waarbij gegevens van het bedrijf versleuteld zouden worden en het die pas in handen zou krijgen na het betalen van een afkoopsom. De aanval heeft naar verluidt ook niets te maken met de situatie in Oekraïne en de Russische invasie. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business