Nieuws

Lenovo profiteert optimaal van hybride werken

Lenovo heeft een recordkwartaal geboekt. Het bedrijf voelt zich als een vis in het water in de hybride maatschappij.

De Lenovo Group beleeft hoogdagen. Het Chinese technologiebedrijf kondigde vanochtend haar laatste kwartaalresultaten aan. Zowel de omzet als de netto-inkomsten stegen naar een recordhoogte. De omzet steeg met 17% in vergelijking met 2020 naar 20 miljard dollar, wat het bedrijf een positief nettoresultaat van 643 miljoen dollar opleverde. Dat cijfer steeg met maar liefst 62% op een jaar tijd.

Hybride werken

Lenovo profiteert met deze sterke cijfers optimaal van de shift naar eerst remote en daarna hybride werken die veel bedrijven moesten doorvoeren tijdens de coronapandemie. Hybride werken zorgde er onder meer voor dat de vraag naar pc’s al twee jaar de hoogte ingaat. In 2021 bereikte de verkoop van laptops en desktops het hoogste peil in tien jaar tijd. Als grootste fabrikant van pc’s, met een globaal marktaandeel van 24% volgens cijfers van Canalys, plukt Lenovo daar uiteraard de vruchten van. Naast laptops zit ook de verkoop van tablets in de lift; nog een markt waar Lenovo zich in aan het opwerken is.

Maar Lenovo is natuurlijk meer dan een computerfabrikant. Een ander bekend product van het bedrijf zijn de Motorola-smartphones. Motorola mag dan wel in de luwte spelen van de grote namen zoals Apple en Samsung, het merk zag zijn marktaandeel ook gestaag stijgen in 2021 en wint vooral in de Benelux aan populariteit.

Ook de ‘edge-cloud-network-intelligence’-tak van de Lenovo Group liet sterke resultaten optekenen. “Lenovo omarmt alle kansen die gedreven worden door digitale transformatie”, lichtte CEO Yuanqing Yang de kwartaalresultaten toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business