Nieuws

CEO Jensen Huang: ‘Arm blijft belangrijke partner voor Nvidia’

Ondanks de mislukte overnamepoging zal Nvidia haar portfolio de komende jaren opbouwen rond de chiptechnologie van Arm, zegt CEO Huang.

Op 8 februari zette Nvidia definitief een streep onder de overname van sectorgenoot Arm. Bijna anderhalf jaar lang probeerde Nvidia groen licht te krijgen voor de overname, maar ze bleven op verzet stuiten van overheden en concurrenten. In een interview met VentureBeat toont CEO Jensen Huang echter geen berouw. “Onze strategie zal niet wijzigen”, klinkt het klaar en duidelijk.

Dat is ook niet nodig als je de financiële resultaten van Nvidia onder de loep neemt. Nvidia boekte in het vierde kwartaal, dat ze hebben afgesloten op 30 januari, een recordomzet van 7,64 miljard dollar, die de totale jaaromzet van het fiscale jaar ook naar een recordniveau van 26,91 miljard dollar tilt. Door de goede resultaten steeg de marktwaarde van het bedrijf boven die van Meta uit, mede door de flinke tik die Meta in januari te verduren kreeg. Bovendien betekent het op de klippen lopen van de overname geen definitieve breuk tussen Nvidia en Arm, vertelt Huang.

Grace

Nvidia heeft namelijk een licentie voor 20 jaar om de chiptechnologie van Arm Holdings te verwerken in haar eigen processoren. In 2023 zien we daar normaal gezien al het eerste resultaat van met de Grace-cpu voor supercomputers, gebouwd op Arm Neoverse-cores. Maar Grace belooft slechts het topje van de ijsberg te zijn. In de komende jaren zullen veel meer high-end processoren op de markt komen voor verscheidene toepassingen.

Huang wil graag de positie van zijn bedrijf versterken in markten als quantum computing, zelfrijdende auto’s en datacenters. Daar is Arm de geschikte technologische partner voor. Het aanbod van Nvidia zou op termijn bestaan uit eigen Arm-gebaseerde cpu’s en de industriestandaard x86.

Digitale planeet

Het aanbod van Nvidia zou op termijn bestaan uit eigen Arm-gebaseerde cpu’s en de industriestandaard x86. Nvidia heeft nog heel wat interessante projecten op de planning staan. Zo is de fabrikant volop aan het bouwen aan een ‘digital twin’ van onze planeet, die wetenschappers moet bijstaan om de effecten van klimaatverandering accurater te kunnen voorspellen met simulaties.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business