meta metamates me
Image: iStock

Mark Zuckerberg heeft een nieuwe bijnaam gevonden voor zijn werknemers die beter aansluit bij de nieuwe koers van het bedrijf: Metamates.

Werknemers van de socialmediareus stonden altijd gekend als ‘Facebookers’. Nu het moederbedrijf sinds oktober een nieuwe naam draagt, vond CEO Mark Zuckerberg het ook hoog tijd dat zijn medewerkers die nieuwe naam met trots uitdragen. Tijdens een interne meeting doopte hij gisterenavond zijn manschappen daarom om tot ‘Metamates’.

De nieuwe bijnaam voor de werknemers was één van de laatste puzzelstukjes die Zuckerberg nog moest leggen om de interne rebranding van Facebook naar Meta af te ronden. Met een uitgebreide Facebookpost kondigde hij de nieuwe waarden aan die Meta vanaf vandaag naar de buitenwereld wil uitdragen. De oude waarden uit 2007 zoals ‘Wees dapper’ en ‘focus op impact’ strookten immers niet meer met de nieuwe koers die het bedrijf heeft uitgestippeld, verklaart Zuckerberg. Deze slagzinnen worden vervangen door ‘Leef in de toekomst’, ‘Bouw geweldige dingen’ en ‘Focus op langetermijnimpact’.

Meta, Metamates, me

De slotzin van de nieuwe bedrijfswaarden moet vooral de interne cohesie binnen het bedrijf bevorderen: ‘Meta, Metaverse, me’. Hiervoor haalde Meta inspiratie uit een klassiek gezegde binnen de Amerikaanse marine ‘Ship, Shipmates, Self’, wat betekent dat het welzijn van het schip en je scheepsmakkers belangrijker is dan je eigen leven. De slogan zou mee bedacht zijn door professor Douglas Hofstadter.

Met de slogan vraagt Zuckerberg zijn werknemers natuurlijk niet om letterlijk hun leven te geven, maar wilt hij wel hun verantwoordelijkheid weer aanwakkeren om bij te dragen aan het collectieve succes van het bedrijf. Ze moeten zich altijd en overal als goede ambassadeurs gedragen. Meta lijkt nu helemaal klaar om de eerste stenen van zijn Metaverse te leggen. Al werd op sociale media toch eerder de spot gedreven met de campagne van Meta.

Van Googlers tot Amazonians

Grote techbedrijven lijken er een gewoonte van te maken om originele bijnamen voor hun medewerkers te bedenken. Zo staan werknemers van Google bekend als ‘Googlers’ en krijgen Amazon-medewerkers de bijnaam ‘Amazonians’. Maar ‘Metamates’ wint voor ons toch de prijs voor originaliteit.

Gerelateerde artikelen

Opinie: hoe kan Meta het tij nog keren in 2022?

Meta kreeg in de eerste weken van 2022 weer rake klappen. Hoe krijgt de moeder van Facebook en co de wind weer in de zeilen?
Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here