WeTransfer

De aangekondigde beursgang van WeTransfer zal voorlopig niet doorgaan. De onlinedienst voor het delen van bestanden vindt de timing ongepast.

Advertentie

WeRock, dat eigenaar is van WeTransfer, heeft aan persbureau Reuters laten weten dat de onstabiele markt de reden is voor de uitgestelde beursgang. WeTransfer zou oorspronkelijk op vrijdag 28 januari zijn debuut moeten maken op de beurs. Het Amsterdamse Euronext had de waarde van WeTransfer op 629 tot 716 miljoen euro geschat. 

In een mededeling zegt WeRock dat het de beslissing toch heeft moeten maken, “ondanks substantiële interesse van investeerders”. “We zetten onze groeistrategie gewoon door”, zei CEO Gordon Willoughby aan Reuters. 

WeTransfer doet het wel goed

Instabiele marktomstandigheden liggen aan de basis van de uitgestelde beursgang. Investeerders zijn dan eenmaal geneigd om minder risico’s te willen lopen. De kans is groot dat ze op dit moment liever niet één bepaald bedrijf steunen, aangezien de economische toestand onder druk staat. 

Aandelenmarkten hebben er wereldwijd een woelige periode opzitten. De technologie-index EuroStoxx 600 is met 6 procent gedaald, sinds WeRock op 12 januari aangaf naar de beurs te willen trekken. 

Highland Europe is voor 55 procent aandeelhouder van WeRock. Partner en bestuurslid Irena Goldenberg zegt dat Highland het bedrijf achter WeTransfer wil helpen blijven groeien. Ze sluit niet uit dat er in de toekomst wel effectief een beursgang komt. “WeTransfer heeft een sterk parcours afgelegd voor garanties op winstgevende groei”, zegt ze aan Reuters. “Het feit dat de marktomstandigheden momenteel niet meezitten verandert absoluut niets aan die intenties”, besluit Goldenberg. 


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here