Logitech Sync

Logitech Sync krijgt een grote update die het werknemers en IT-medewerkers makkelijker maakt om hybride te werken.

Logitech heeft vandaag een update aangekondigd voor Sync, waardoor het cloud-based management platform nu ook ondersteuning krijgt voor het op afstand beheren van persoonlijke apparaten, zoals webcams, headsets en Logi Dock voor vergaderruimten. Logitech brengt de update uit omdat er steeds vaker gekozen wordt voor hybride werken en werknemers daarom voorzien moeten kunnen worden van de nodige ondersteuning, zelfs als men niet op kantoor aanwezig is. 

“Werken op afstand en de tools om samen te werken hebben op vele manieren bijgedragen aan het in stand houden van de economie en ze hebben ons allemaal geholpen om productief te blijven tijdens de pandemie. Echter, is er ook een probleem ontstaan nu honderden miljoenen mensen vanuit huis werken. IT-afdelingen hebben namelijk slechts gedeeltelijk of zelfs geen inzicht in technische issues die zich voordoen bij hun collega’s. Dankzij Sync krijgen zij deze waardevolle inzichten wél, zodat zij, ongeacht de locatie, problemen van collega’s daadkrachtig kunnen oplossen en voorkomen in de toekomst,” zegt Scott Wharton, GM van Logitech Video Collaboration. “Door deze nauwere verbondenheid en uitgebreide data-vergaring kunnen bedrijven zorgen voor meer efficiëntie in een veranderde hybride werkomgeving.”

Sync maakt het IT-experten dus veel makkelijker om updates toe te passen of nieuwe features te introduceren. Sync werkt samen met de meest populaire cloudplatformen, zoals Microsoft Teams, Zoom en Google Meet, zodat de IT-afdeling zichtbaarheid krijgt op devices van medewerkers ongeacht het platform dat zij gebruiken. Sync werkt ook naadloos samen met andere software zoals Logitech Tune, dat uitgebreide controle geeft over bepaalde apparaten. De software zal eveneens voor waardevolle inzichten zorgen over de beschikbaarheid van vergaderruimtes en dus ook over welke ruimtes mogelijk onderbenut worden en dus beter ingezet kunnen worden voor andere doeleinden. 

Prijs en beschikbaarheid

Logitech Sync is momenteel beschikbaar via een gratis publieke beta en zal op een later tijdstip gefaseerd uitgerold worden via het Sync Portal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here