Investeerders die hun geld in SolarWinds hadden gestopt, hebben het softwarebedrijf nu aangeklaagd na de cyberaanval, begin vorig jaar.

Advertentie

De investeerders gaan volgens Reuters over tot de aanklacht van bestuurders van SolarWinds omdat ze nalatig zouden zijn geweest. Zij zeggen dat de directie op de hoogte was van zwakke punten in de cyberbeveiliging van het bedrijf. En die zouden dan tot de grootschalige hack geleid hebben. Verschillende Amerikaanse overheidsinstanties en een hoop bedrijven werden daar het slachtoffer van. 

De aanklacht gebeurde onder leiding van een pensioenfonds in de Amerikaanse staat Delaware. Volgens de investeerders heeft het bestuur van SolarWinds nagelaten procedures in te voeren die de risico’s voor cyberveiligheid in kaart moesten brengen. Daarom vinden ze recht te hebben op schadevergoedingen. Over de bedragen kon persbureau Reuters niets vernemen. SolarWinds zelf wenste ook niet te reageren.  

SolarWinds moet ingrijpen 

Daarnaast vragen de investeerders dat SolarWinds zijn beleid rond security snel verstrengt. Er werd hackers veel te weinig in de weg gelegd om toegang te krijgen tot duizenden platformen van bedrijven en instanties. De aanvallen zouden voornamelijk uit Rusland komen. Dat concludeert de Amerikaanse overheid die samen met Microsoft een onderzoek heeft gevoerd.  

De Amerikanen kwamen er ook achter dat de SolarWinds-aanvallen ook nu nog aan de gang zijn. Microsoft meldt dat er de voorbije maanden nog 140 technologiebedrijven het slachtoffer werden. Het zou daarbij voornamelijk gaan om providers van clouddiensten. Bij 14 van hen zijn de hackers er effectief in geslaagd om binnen te dringen in de eigenlijke bedrijfssystemen. 


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here