iPhone

Techreus Apple zou volgens bronnen niet in staat zijn om voldoende onderdelen te verzamelen voor een normale productie van nieuwe iPhones.

Als je dus op zoek bent naar een gloednieuw toestel uit de iPhone 13-reeks, dan bestaat de kans dat je nog wel even op je honger blijft zitten. Dat blijkt uit een bericht van Bloomberg, wat door techsite The Verge werd opgepikt. Volgens bronnen was Apple van plan om tegen het einde van dit jaar nog 90 miljoen iPhones af te werken. Dat aantal zou met 11 procent dalen, waardoor er door Apple nog slechts 80 miljoen toestellen zullen worden geproduceerd. De grote boosdoener? Het aanhoudende chiptekort.

De tekorten zouden zich voordoen bij de chips afkomstig van de fabrikanten Broadcom en Texas Instruments. Zij zouden niet in staat zijn om voldoende chips te leveren om de volledige productie van Apple te ondersteunen. iPhones bevatten daarnaast nog chips van andere fabrikanten. Zo zijn ze ook afhankelijk van TSMC voor de Bionic 15-chips die de smartphones aansturen. Deze worden echter niet vermeld, dus we vermoeden dat er zich hier geen problemen voordoen.

Aanhoudend probleem

Voorlopig is het nog niet duidelijk in welke mate de informatie correct is. Daar komt tevens de vraag bij wat de impact van de verminderde productie zou zijn op de beschikbaarheid van de iPhones. Op het eerste zicht lijkt een daling van 10 miljoen stuks op het totale aantal geproduceerde toestellen niet enorm zorgwekkend. Indien de wereldwijde vraag naar de iPhone 13-reeks toch hoog blijkt, dan worden langere wachttijden onvermijdelijk.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple zijn productie moet aanpassen vanwege het chiptekort. In april maakte het bedrijf nog bekend dat het zijn productie van MacBooks en iPads even stop moest zetten. Ook hier was een gebrek aan onderdelen de grote oorzaak. Het probleem laat zich wereldwijd al een tijdje voelen, waaronder ook in de groei van de pc-verkoop. Voorlopig lijkt er echter weinig tot geen beterschap in zicht.

Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here