Google

Google wilt de komende vijf jaren een miljard dollar in Afrika pompen om snel en goedkoop internet te voorzien en tevens startups te helpen.


Het bedrijf wil hiermee verder investeren in de groeiende Afrikaanse markt. Die plannen maakte Google vandaag bekend tijdens het eerste virtuele Google for Africa-evenement, wat door techsite TechCrunch werd opgepikt. Het bedrijf wil met verschillende initiatieven de digitale infrastructuur van het continent ondersteunen en uitbouwen. Bovendien zou het naast de grote investering ook met ngo’s samenwerken om kleinschaligere projecten af te werken.

De hoofdinvestering van 1 miljard dollar zal over de komende vijf jaren worden uitgevoerd. Hiermee wil het onder meer een nieuwe onderzeese kabel trekken om Europa en Afrika met elkaar te verbinden. Dit zou voor een sneller internet met meer capaciteit moeten zorgen. Dat leidt volgens hen op zijn beurt tot een goedkoper aanbod van internetdiensten.

Bijkomende investeringen

Daarnaast lanceerde Google ook een Africa Investment Fund. Hiermee wil het 50 miljoen dollar investeren in Afrikaanse startups. De bedrijven krijgen hiermee toegang tot allerlei voorzieningen van Google. Deze gaan van contact met werknemers van het bedrijf tot gebruik van hun netwerk en allerlei technologieën om hen bij te staan in het ontwikkelen van nieuwe producten.


Met een bijkomende samenwerking met ngo Kiva zal het nog eens 10 miljoen dollar extra voorzien. Deze zullen bestaan uit leningen met lage intrest voor beginnende bedrijven in Kenia, Ghana, Nigeria en Zuid-Afrika. Hiermee wil het bedrijven helpen die zwaar door de Covid-19-pandemie getroffen zijn.

“We hebben het voorbije decennium samen reeds grote stappen gezet – maar er is nog veel werk aan de winkel om het internet toegankelijk, betaalbaar en bruikbaar te maken voor elke Afrikaan”, aldus Sundar Pichai, CEO van Alphabet, het moederbedrijf van Google. ”Ik ben vandaag blij om onze inzet voor het continent te kunnen bevestigen met een investering van 1 miljard dollar over vijf jaren heen om de digitale transformatie van Afrika te steunen en zo een reeks initiatieven te helpen, gaande van een verbeterde connectiviteit tot investeringen in startups.”

Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here