aws discovery days
Afbeelding: Anne Meeussen

Tijdens de AWS Discovery Days Roadshow leren aanwezigen op een unieke manier kennis maken met de AWS cloud. Eerste halte: Leuven.

Advertentie

Leuven stond afgelopen weekend in vuur en vlam door het WK wielrennen, maar er was nog heel wat meer te beleven in de studentenstad. The Campus, een IT Training Center dat gelinkt is aan Cronos Group, organiseerde op donderdag 23 september de eerste sessie van haar AWS Discovery Days Roadshow. Tijdens de gratis trainingssessie leerden bedrijfsleider en IT-medewerkers alle voordelen die het uitgebreide cloudplatform van AWS te bieden heeft. Ze ontdekten onder andere wat de cloud is en hoe het werkt, hoe de globale infrastructuur van de AWS cloud eruitziet, welke services AWS te bieden heeft en hoe die werken.

Hoewel iedereen het erover eens lijkt te zijn dat de cloud vandaag de dag een must is als je relevant wil blijven, weten veel bedrijven nog niet goed hoe ze de stap naar de cloud moeten zetten. Met de AWS Discovery Days Roadshow wil The Campus bedrijven op de goede weg zetten. Voor AWS biedt het evenement ook een interessante kans om haar naamsbekendheid te verhogen. Het cloudplatform van Amazon is op globaal niveau de marktleider, maar in België moeten zij het toch afleggen tegen concurrenten Microsoft Azure en Google Cloud.

Uniek in België

AWS Discovery Days Roadshow is een uniek evenement in België. The Campus is slechts één van de drie erkende training partners van AWS die dergelijke sessies mogen organiseren. Het materiaal dat gebruikt wordt tijdens de events werd ontwikkeld door AWS zelf, waardoor deelnemers steeds de meest up-to-date informatie meekrijgen. Bovendien worden de AWS Discovery Days steeds gebracht door een Authorized AWS Instructor (AAI), een trainer die de nodige certificaten en werkervaring bezit om een waardevolle Discovery Day te kunnen geven. Na afloop ontvangen de aanwezigen tenslotte nog een ‘Certificate of Attendance’ dat wordt uitgereikt door AWS Training & Certification en The Campus.

Heb je de eerste editie in Leuven gemist? Geen nood, AWS Discovery Roadshow zal nog langs verschillende Belgische steden passeren. Dit jaar nog staan er sessies in Hasselt (21 oktober) en Gent (18 november) op de planning, in het voorjaar van 2022 zijn Kontich, Kortrijk en Brussel ook nog aan de beurt. Meer informatie vind je hier terug.

aws discovery days
Afbeelding: Anne Meeussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here