Groeps-chat Google Calendar

Google rolt een update uit naar Workspace- en G Suite-gebruikers om hen met één actie te laten chatten met alle deelnemers van een vergadering.


Dankzij de nieuwe feature zal je voor de start van een Google Calendar-vergadering bijvoorbeeld via de groepschat al wat notities kunnen delen met alle collega’s, of hen op de hoogte brengen van andere praktische info. Concreet zal er naast de lijst met deelnemers een knop verschijnen om een chatgesprek te beginnen, recht vanuit de vergaderinfo. De functie werkt straks zowel op het web als op je smartphone. 

Groepschat enkel intern

De nieuwigheid beperkt zich wel tot werknemers binnen jouw organisatie. Niet iedereen zal al meteen aan de slag kunnen met de groepschats. Volgens Google duurt de uitrol naar webgebruikers een 15-tal dagen. De gefaseerde lancering is op 20 september van start gegaan. Mobiele gebruikers zullen zelfs minstens tot 4 oktober moeten wachten. 

Het is een welkome functie, die eigenlijk ook gewoon logisch is. Google is namelijk zijn Workspace-webapps nog beter op elkaar aan het afstemmen. Gmail krijgt ook een grotere rol als centrale hub voor communicatie op de werkvloer. De uitbreiding voor de Kalender-toepassing zal dus met open armen ontvangen worden bij bedrijven die voor hun cloud- en workspacetoepassingen de Google-diensten gebruiken. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here