Mike Schroepfer legt zijn functie als technologiedirecteur bij Facebook volgend jaar neer. Een opvolger is al aangeduid.

Advertentie

Mike ‘Schrep’ Schroepfer kondigde zijn nakende afscheid zelf aan via Facebook. Schroepfer was al sinds 2008 verbonden aan de socialemediagigant. In 2013 werd hij door Zuckerberg officieel gepromoveerd tot CTO. In die rol overzag hij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten met artifical intelligence, virtual en augmented reality en blockchain. Ergens in de loop van 2022, een exacte datum lijkt nog niet te zijn bepaald, zal hij die functie neerleggen om meer tijd te kunnen besteden aan zijn gezin en filantropie.

Mark Zuckerberg bedankt zijn kompaan uitvoerig in een blogpost. “Ik wil Mike Schroepfer bedanken voor alles wat hij de afgelopen 13 jaar voor onze gemeenschap en bedrijf gedaan heeft. Hij was zowat bij alles betrokken wat we deden – van het bouwen en begeleiden van onze teams tot het ontwikkelen van nieuwe spannende technologieën. We hebben altijd een hechte band gehad en hij is niet alleen een geweldige leider, maar ook een goede vriend”, klinken de lovende woorden van de CEO. Schroepfer zal als eerste ‘Senior Follow’ van het bedrijf nog wel verbonden blijven aan Facebook, maar eerder vanop de achtergrond in een adviserende rol.

Metaverse verder uitbouwen

Het leven gaat voor Facebook natuurlijk wel gewoon verder. Van zodra Schroepfer beslist dat het welletjes is geweest, zal Andrew Bosworth zijn taken overnemen. Bosworth lijkt de logische opvolger. Hij leidt nu het VR-lab van Facebook, die de Oculus onder haar hoede heeft, en heeft dus al de nodige expertise. Bosworth moet verder ‘de Metaverse’ helpen uitbouwen. Dit is een nieuwe benadering van het internet die aan de hand van virtuele technologie een digitale wereld zonder grenzen probeert te creëren. Zuckerberg wil Facebook ombouwen van een internetbedrijf tot een Metaverse-bedrijf. Onlangs stelde Facebook haar eerste slimme bril voor die perfect past binnen dit plaatje.

Facebook zag onlangs enkele belangrijke leidinggevenden vertrekken. Fidji Simo, hoofd van de Facebook-app, en reclamehoofd Carolyn Everson maakten de overstap naar Instacart. Maar Zuckerberg heeft nog heel wat andere kopzorgen.

Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here