Apple lonen

Apple heeft een Slack-kanaal geblokkeerd waar werknemers discussieerden over de lonen van mannelijke en vrouwelijke werknemers.

Advertentie

De sfeer is stilaan grimmig aan het worden intern bij Apple. Een groep medewerkers van het bedrijf heeft op Twitter een kanaal opgericht om wantoestanden binnen het bedrijf aan te kaarten en er bestaat ook discussie rond gelijke beloning. Apple wil zelf geen data vrijgeven over lonen van werknemers, maar een survey onder werknemers bracht naar buiten dat mannen tot zes procent meer verdienen dan vrouwen. Een Slack-channel werd opgericht om dit te bespreken, maar het management trok snel de stekker uit dat kanaal.

In een mededeling aan werknemers, die werd doorgelekt naar The Verge, schrijft Apple dat ondanks dat ze streven naar gelijke lonen “Slack-kanalen het werk, de resultaten en de missie van Apple moeten bevorderen. Kanalen voor activiteiten die niet worden erkend door Apple zijn niet toegelaten en mogen niet worden aangemaakt.” Discussiëren over lonen is dus niet bevorderlijk voor de productiviteit.

Kanalen voor honden en dad jokes

Echter staat Apple blijkbaar wel andere kanalen toe om over niet-werk gerelateerde activiteiten te praten. Zo zijn er Slack-kanalen met duizenden werknemers om grappige foto’s van honden te delen, over gaming te praten of flauwe ‘dad jokes’ te maken. Apple leeft haar eigen beleid rond het gebruik van communicatiekanalen dus niet altijd even strikt na. Misnoegde medewerkers denken dan ook dat Apple wat te verbergen heeft. Het fijne zullen er wellicht niet snel van te weten komen.

Apple is niet het eerste bedrijf dat vreemde communicatieregels oplegt aan haar werknemers. Het bedrijf Basecamp verbaasde in april vriend en vijand toen werknemers een verbod kregen om over politiek te praten tijdens de werkuren. Dat lokte heel wat ontevredenheid uit onder het personeel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here