pay bonsai

De Belgische betaalapp Pay Bonsai gaat een samenwerking aan met Google en Apple Pay om gebruikers meer mogelijkheden te bieden en meer bomen te planten.

Advertentie

Pay Bonsai is een unieke betaalapp. Je kan Pay Bonsai onder meer gebruiken om in winkels te betalen of tickets voor het openbare vervoer te kopen. Het platform onderscheidt zich vooral door vol de kaart te trekken van duurzaamheid en elke gebruiker kan bijdragen aan die missie. Per tien transacties die via de applicatie verlopen, plant Pay Bonsai in samenwerking met Eden Reforestation Project een boom in Madagaskar. Vandaag maken al zo’n 45.000 Belgen, zowel particulieren als handelaars, gebruik van Pay Bonsai. Dankzij onze gulle bijdragen heeft het bedrijf al 18.000 bomen kunnen planten. Om betaalverkeer overal mogelijk te maken in België, kunnen er voortaan ook transacties met de app worden uitgevoerd via Google Pay. In de nabije toekomst zal ook Apple Pay worden geïntegreerd.

“Ons motto is ‘pay back the planet’”, zegt Jelle Baats, CEO bij Pay Bonsai. “Door via onze app een koffie te kopen, met de bus te reizen of online te shoppen, helpen gebruikers iets terug te doen voor onze planeet en de opwarming van de aarde tegen te gaan. Om dat op een nog groter niveau te kunnen verwezenlijken, zijn we erg trots dat we met Google Pay en Apple Pay kunnen samenwerken. Dat laat ons toe om verder door te groeien in België.”

2,5 miljoen extra kapitaal

Pay Bonsai heeft grootse plannen en koestert de ambitie om tegen 2025 zo’n 20 miljoen bomen te planten. De partnerships met Google Pay en Apple Pay zijn één van de factoren die zo’n snelle opmars mogelijk maken. Daarbovenop wist het Belgische bedrijf een mooie kapitaalsinjectie van 2,5 miljoen euro los te weken bij haar investeerders. “Het is nu onze missie om ervoor te zorgen dat iedereen overal met Pay Bonsai kan betalen zodat we massaal kunnen bijdragen aan een betere wereld”, besluit Jelle Baats.  

Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here