Microsoft 365

Na tien jaar van innovatie en verbetering voert Microsoft een prijsstijging door voor alle 365-pakketten voor bedrijven.

Microsoft 365 en Office 365 voor bedrijven krijgen voor het eerst in 10 jaar een prijsstijging. Abonnementen kunnen 10 tot 25 procent duurder worden. Het is van 2011 geleden dat Microsoft nog een prijswijziging doorvoerde. Voor de duidelijkheid; de prijswijzigingen lijken vooralsnog alleen van toepassing voor bedrijven. Er zijn ook geen aanwijzingen dat Microsoft dit zal doen bij de abonnementen voor particulieren.

Microsoft 365

Met Microsoft 365/Office 365 krijgen bedrijven voor een vast bedrag per maand alle mogelijke apps ter beschikking. Vanaf 1 maart 2022 zullen die abonnementen dus duurder worden. Momenteel lezen we op de Amerikaanse website de nieuwe prijzen in dollar. Het bedrijf heeft in de Benelux nog niet gecommuniceerd of wat de prijsstijging zal zijn in euro. In de VS wordt het Microsoft 365 Business Basic bijvoorbeeld 1 dollar duurder (van 5 naar 6 dollar). Het Premium-abonnement gaat dan weer van 20 naar 22 dollar.

Waarom?

Volgens Microsoft is de prijsstijging nodig. Het bedrijf geeft ook aan dat de 365-pakketten de voorbije jaren enorm zijn gestegen in waarde. Je krijgt steeds meer extra functies voor dezelfde prijs. De techgigant laat ook weten dat hij veel geld in de beveiliging van zijn tools heeft gestoken en dat hij ook verder wil inzetten op innovatie en andere moderne technologieën waar 365-gebruikers mee van genieten. Voor het bedrijf zijn de 365-pakketten een heel belangrijk product en zouden de inkomsten uit Office bijna de grootste zijn.

2 REACTIES

  1. Het was te verwachten dat de prijzen omhoog zouden gaan. Dit zal grote organisaties flink in de portemonnee raken.

  2. Tja, ik snap het wel. Nu de winsten van Microsoft beginnen te verdampen moet ergens de cashflow gestut worden.

    Oh, wacht…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here