Apple

Apple wil dat al zijn werknemers thuis blijven tot 2022. Nochtans zou iedereen vanaf oktober weer (gedeeltelijk) naar kantoor kunnen komen.

Advertentie

Het uitstel voor de terugkeer naar het Apple-hoofdkwartier heeft alles te maken met het stijgende aantal COVID-19-gevallen in de Verenigde Staten. Bloomberg meldt dat het bedrijf daarom de terugkeerdatum heeft opgeschoven naar januari. Maar ook die planning is niet definitief. In een memo zou Apple aan zijn werknemers hebben laten weten dat het terugkeermoment naar kantoor een maand op voorhand bevestigd zal worden. 

Hybridewerken bij Apple 

Zoals veel bedrijven heeft ook Apple achter de schermen gewerkt aan een manier van hybridewerken. Concreet zouden werknemers minstens drie dagen per week aanwezig moeten zijn op kantoor: maandag, dinsdag en donderdag. Woensdag en vrijdag krijgen ze de keuze om thuis te werken.  

Er wordt bij Apple al een tijdje hevig gediscussieerd over een nieuwe aanpak. Een aantal medewerkers had zich hevig verzet tegen een terugkeer in september. Zij beweerden in eerste instantie dat Apple hun kritiek straal negeerde. Dezelfde groep was vragende partij om voltijds thuis te mogen werken. 

Geplaagd door corona 

Op commercieel vlak heeft Apple meerdere keren zijn winkels moeten sluiten, telkens het coronavirus weer in sterkte toenam. Deze week nog, moest de techreus zijn winkel in Charleston (South Carolina) sluiten nadat meer da 20 winkelbedienden besmet raakten met COVID-19. Dat wees volgens een aantal werknemers nog maar eens op de risico’s die Apple moet nemen om weer normaal te kunnen functioneren. 

Eerder dit jaar gingen alle Apple-winkels wel weer open. Voorlopig is het nog niet duidelijk of de delta-variant van het coronavirus voor nieuwe sluitingen zal zorgen. De cursussen die Apple in zijn winkels organiseert, werden alleszins wel voor onbepaalde duur geschrapt. 

Daarnaast moeten personeelsleden en klanten sinds juli hun maskers terug dragen. In de maand daarvoor moest wie gevaccineerd was dat niet meer doen. Naast de coronapandemie wordt Apple ook nog steeds geplaagd door het aanhoudende tekort aan computerchips. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here