paypal

Binnenkort zal PayPal geen kosten meer aanrekenen wanneer je via Pay Now koopt en te laat betaalt. Dat geldt voor iedereen, wereldwijd.

Advertentie

PayPal maakte de wijziging zelf bekend in een persbericht. De online betaalreus zal wie te laat is met zijn betalingen niet meer bestraffen. Het gaat om globale aankopen met Pay in 4 in de Verenigde Staten, Pay in 3 in het Verenigd Koninkrijk en Pay in 4X in Frankrijk. De verandering gaat in op 1 oktober. 

De mogelijkheid om via PayPal meteen iets te kopen en later pas te betalen bestaat sinds oktober 2020. Deelnemende verkopers kunnen je uitgesteld laten betalen, zonder intrest aan te rekenen. In de VS zal PayPal je betalingen dan in drie of vier stuks opsplitsen en die elke twee weken aanrekenen. Voor de schrapping van toeslag voor late betalers, rekende PayPal telkens minstens 8 dollar extra aan. 

Soepeler beleid voor concurrentie 

In zijn mededeling zegt het bedrijf dat deze stap “voortbouwt op het succes van ‘Pay in 4’ in Australië, waar de boetes nooit gebruikt werden.” Ook in Duitsland bestraft PayPal laattijdige betalers niet. “We zijn ervan overtuigd dat het schrappen van de boetes een nog betere ‘Buy Now, Pay Later’-ervaring zal opleveren. Dat is een serieuze meerwaarde voor onze klanten en verkopers”, voegde Greg Lisiewski (Vice President van de Global Pay Later Products) er nog aan toe. 

De beslissing zal PayPal ook helpen in zijn concurrentiestrijd met andere onlinebetaalmiddelen. Zo kondigde Square onlangs aan dat het een gelijkaardig ‘koop nu, betaal later’-platform zal overnemen van Afterpay, voor 29 miljard dollar. Ook Apple werkt naar verluidt aan een dergelijke feature voor Apple Pay. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here