antivirus

Een nieuwe supermacht binnen cybersecurity is geboren. NortonLifeLock en Avast gaan voortaan als één bedrijf verder.

Advertentie

Beide bedrijven kondigden de fusie aan met een gezamenlijk persbericht. NortonLifeLock, het bedrijf achter de bekende antivirussoftware Norton 360, lijft zijn sectorgenoot Avast binnen voor een bedrag van 6,5 miljard pond (7,6 miljard euro). Het nieuw gestichte vennootschap krijgt een hoofdkwartier in Arizona en een Europees hoofdkwartier in Praag. NortonLifeLock splitste in 2019 nog af van Symantec om op eigen houtje verder te gaan.

‘Grote stap voor cybersecurity’

Het doel is om een nieuwe grootmacht te creëren binnen cybersecurity. We zien dat cyberaanvallen steeds grotere proporties aannemen. Als cybercriminelen zich beter organiseren, moeten de bedrijven die hen bestrijden dat ook doen. “Deze transactie betekent een grote stap vooruit voor de cyberveiligheid van consumenten. Door samen te werken kunnen we onze platformen versterken”, zegt CEO van NortonLifeLock Vincent Pilette. Opgeteld beschermen de oplossingen van NortonLifeLock en Avast wereldwijd meer dan 500 miljoen mensen tegen virussen en andere malware.

Aan synergie zou het bij deze fusie in ieder geval niet mogen ontbreken. NortonLifeLock en Avast ontwikkelen namelijk zeer gelijkaardige diensten en zijn vooral bekend omwille van antivirussoftware. Uit onze vergelijkende tests scoren beide programma’s vaak goede punten. Wat de fusie concreet zal betekenen voor gebruikers van de software, dat moet nog duidelijk worden. De bedrijven kunnen samen een nieuwe oplossing op de markt gaan brengen, ofwel blijven beide softwarepakketen apart bestaan en zullen de teams eerder achter de schermen samenwerken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here