De koers van Bitcoin is weer voorbij de 30.000 dollar geklommen. Elon Musk had aangegeven dat Tesla de munt “wellicht weer gaat aanvaarden”.

Advertentie

“Naar alle waarschijnlijkheid gaat Tesla Bitcoin weer aanvaarden”, zei Musk tijdens de B Word-conferentie rond cryptomunten. De Teslabaas liet zich ook ontvallen na te willen gaan wat het aandeel is van fossiele brandstoffen voor het delven van Bitcoin. “Ik wilde wat meer onderzoek voeren om te bevestigen dat het aandeel van hernieuwbare energie voor het delven rond de 50 procent ligt. Er is een positieve trend op te merken. Als die aanhoudt, zou Tesla Bitcoin wel weer gaan aanvaarden”, aldus Musk. 

Koers van Bitcoin beïnvloed? 

Tesla’s Technoking werd ook bekritiseerd omdat hij zijn positie zou misbruiken om cryptomunten te promoten. Zo zou hij op Twitter zijn macht misbruiken en de koersen op een kunstmatige manier omhoogjagen en zijn munten met winst verkopen. “I might pump, but I don’t dump”, weerlegde hij die kritiek. “Ik geloof absoluut niet in het opdrijven van de koers om dan te verkopen. Ik wil Bitcoin vooral zien slagen”, gaf hij mee. Naast het aandeel van Tesla in Bitcoin, zei Musk dat hij ook eigenaar is van een persoonlijke portefeuille met Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. 

Op de B Word-conferentie kwamen onder meer Twitter-CEO Jack Dorsey en Cathie Wood (directeur van ARK Investment Management) aan het woord. Na de nieuwe uitspraken van Musk steeg de koers van Bitcoin met 6 procent naar 31.952 dollar per aandeel. Die van Ethereum lag plots 10 procent hoger (1.979 dollar). 

Ommekeer in beleid 

In mei had de koers van de cryptomunt nog een stevige knauw gekregen. Elon Musk liet plots weten dat het de cryptomunt niet meer zou aanvaarden als betaalmiddel bij Tesla. De CEO had zijn bezorgdheid geuit over de impact van cryptodelving op het milieu. Het wereldwijde stroomverbruik daarvoor is vergelijkbaar met dat van een land als België

Dat was een plotse ommekeer in het beleid, want minder dan twee maanden eerder kondigde Tesla nog trots aan dat het Bitcoin ging aanvaarden als betaalmiddel. Musk heeft bij dezen aangegeven dat hij de situatie rond energieverbruik blijft opvolgen en zijn beleid er graag op wil afstemmen.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here