Bitcoin wettig betaalmiddel

Het fintechbedrijf Square van Jack Dorsey wil de sprong wagen naar de cryptomuntenmarkt en komt met een cryptowallet op de proppen.

Advertentie

De aankondiging komt niet bepaald als een verrassing. CEO Jack Dorsey, die we vooral kennen als de grote man van Twitter, heeft al vaak zijn grote liefde voor bitcoin uitgesproken. Dorsey heeft onder andere projecten lopen in Afrika om de cryotmuntenmarkt ginds verder te ontwikkelen. Tijdens een conferentie rond cryptomunten in juni liet Dorsey optekenen dat hij zelfs ‘Twitter of Square zou verlaten als bitcoin hem nodig heeft’, maar hij heeft een manier gevonden om al zijn grote liefdes samen te brengen. Na eerdere hints kondigde Dorsey vandaag via Twitter aan dat Square een cryptowallet gaat ontwikkelen.

Veel is nog niet geweten over de cryptowallet, buiten dan dat een hardware device zal zijn en geen applicatie. Jesse Dorogusker van Square zegt dat het fintechbedrijf met het device wil bijdragen aan de bredere acceptatie van cryptomunten. Square stapt hiermee wel in een nieuwe markt, want het is hun eerste product dat zich specifiek op cryptomunten, al zullen er in de toekomst zeker nog volgen. Of het device van Square ook hier beschikbaar zal zijn is eerder twijfelachtig. Hun betalingsapp Cash App, die ook cryptomunten ondersteunt, is enkel beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Wat is een cryptowallet?

Een cryptowallet gebruik je om je verzameling cryptomunten in te bewaren, net zoals je geld in een portefeuille steekt. Aangezien cryptomunten niet tastbaar zijn, zitten in een cryptowallet stukjes code die linken naar de locatie van je munten in de oneindige blockchainketen. Meestal zijn cryptowallets applicaties die je op een device downloadt. Bij hobby-investeerders zullen namen als Robinhood en Coinbase wel een belletje doen rinkelen. Maar er bestaan dus ook hardware devices die die functie kunnen vervullen. De Belgische startup NGRAVE maakt fysieke cryptowallets voor de Belgische markt.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here