Mollie

Na een nieuwe investeringsronde duikt het Nederlandse Mollie de top 5 van grootste fintechbedrijven in Europa binnen.

Advertentie

Mollie maakt het nieuws over de investeringsronde zelf bekend via een persbericht. Investeringsfondsen zoals Blackstone Growth (dat de kapitaalronde leidde), EQT Growth en HMI Capital trokken de geldbuidel open om het Nederlandse fintechbedrijf te ondersteunen. Dat leverde het bedrijf uit 665 miljoen euro extra kapitaal op, een mooi aanvulling op eerdere investeringsrondes uit 2019 en 2020 die het bedrijf al in totaal 115 miljoen opleverde.

Door deze recente kapitaalinjectie komt de marktwaarde van Mollie op 5,4 miljard euro uit. Het Nederlandse bedrijf mag daarmee met trots verkondigen dat ze in de unicornlijst van CBInsights bij de vijf grootste fintechspelers in Europa horen. Mollie, opgericht in 2004 door een de toen nog maar 18-jarige Adriaan Mol, groeit dan ook als kool sinds de pandemie aanspoort om over te schakelen op digitale betaalmiddelen. Het bedrijf begon met zakelijke sms-diensten en het faciliteren van micro-betalingen, maar sinds 2011 richten ze zich uitsluitend op het regelen van digitaal betaalverkeer. De platformen integreren met gelijkaardige diensten zoals iDeal en Klarna. Via de payment services van de Nederlandse fintechspeler werden in 2020 10 miljoen euro verwerkt; een bedrag dat dit jaar zou kunnen verdubbelen.

‘Mollie heeft iets speciaals’

CEO Shane Happach verklaart het succes van zijn bedrijf als volgt: “Er is iets heel unieks aan Mollie. In amper drie maanden (Happach vervult sinds april de functie van CEO, nvdr) hebben we zoveel kunnen bereiken. We realiseerden in veel landen een sterke groei en zijn klaar voor een uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk. Met Blackstone hebben we nu ook een krachtige investeerder weten aanwerven die gelooft in onze strategie.”

Mollie zal de extra financiële middelen aanwenden om verder te sleutelen aan haar producten om deze naar nieuwe markten binnen en buiten Europa te brengen. Het Nederlandse bedrijf wil haar werknemersbestand in de komende zes à 9 maanden uitbreiden met 300 nieuwe krachten. Vandaag zijn 480 mensen werkzaam bij Mollie.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here