thuisbatterijen Solarwatt BMW
Concept of a home energy storage system based on a lithium ion battery pack situated in a modern garage with view on a vast landscape with solar power plant and wind turbine farm. 3d rendering.

Deze herfst start Solarwatt met de verkoop van thuisbatterijen. Daarvoor is het Duitse techbedrijf een samenwerking aangegaan met BMW.

Advertentie

De twee bedrijven zijn naar eigen zeggen samengebracht door hun gedeelde inspanningen rond hernieuwbare energie. BMW zal batterij-onderdelen aanleveren die de constructeur ook gebruikt in zijn elektrische voertuigen. Solarwatt gaat in Duitsland producten voor fotovoltaïsche energieopslag (waaronder thuisbatterijen) ontwikkelen en samenstellen onder de merknaam Battery Flex. Zij willen een aanvulling zijn op de traditionele installaties van zonnepanelen.  

“We zijn opgetogen dat we via ons partnerschap met Solarwatt een toegevoegde positieve bijdrage kunnen leveren om fotovoltaïsche tech en elektromobiliteit samen te brengen”, zegt BMW-directur Eric Hamm aan Reuters

Thuisbatterijen interessanter 

Nu de prijzen van batterijtechnologie aan het dalen zijn, wordt het voor gezinnen almaar interessanter om energie-overschotten op te slaan in thuisbatterijen of warm water te laten produceren. Nu de terugdraaiende teller in Vlaanderen afgeschaft werd, is dat toch een motivatie om alsnog voor zonnepanelen te kiezen. De extra zonne-energie kan gebruikt worden om elektrische wagens op te laden. 

Solarwatt investeert tot 2025 100 miljoen euro, onder meer in extra productielijnen voor batterijen en intelligente software die de energiestroom thuis optimaal moet beheren. Dat moet voor gezinnen kostenbesparend werken en hen onafhankelijker maken van de grote stroomleveranciers. 

Solwarwatt is voor het merendeel in handen van Stefan Quandt, die ook meer dan de helft van de aandelen van BMW bezit, samen met zijn zus Susanne Klatten. Solwarwatt wil de concurrentie aangaan met Sonnen (een onderdeel van Shell), de Duitse marktleider in batterijtechnologie.  

Zonne-energie was in het eerste kwartaal goed voor 5,4 procent van de alle opgewekte energie in Duitsland. Solarwatt verkocht het voorbije jaar 16.000 systemen, alleen al in eigen land. Hun omzet bedroeg 120 miljoen euro. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here